Can Ozan

Can Ozan’ın Yeni Teklisi ve Klip İncelemesi: Paranoyak

Ayşe Aslıhan

Sesinin duruluğu ve yaratıcı sözleri ile hemen herkesin kulağına ve kalbine hitap eden Can Ozan, #COVID19 sebebiyle dışarı çıkmaya zorunda olmayanların karantina günleri yaşadığı bu günlerde, ilginç bir klip ve taptaze bir şarkıyla gündemde: Paranoyak.

12 yaşında School of Rock filmi sayesinde gitarla tanışıp müziğe karışan, “üçüncü yeni” veya “alternatif müzik” adını verdiğimiz akımın üyelerinden, yetenekleriyle günden güne daha çok duyduğumuz isim Can Ozan, yeni teklisi “Paranoyak” ile gündemde.

Şenceylik, Damla Eker, Deniz Tekin, Sedef Sebüktekin, son olarak Zeynep Bastık ile yaptığı düetlerle ve “Mutlu Olmak Zordur Derler”, “Sar Bu Şehri” gibi tamamen kendisine ait şarkılarıyla tanınan Ozan, “Paranoyak” adlı teklisini Avrupa Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı.
Şarkının sözü, müziği ve düzenlemesi yine sanatçıya ait… Şarkıyı birçok çalışmadan ayıran ise, video kurgusu. Çok konuşulacak kurgunun sahibi ise birçok sanatçının menajerliğini de üstlenen Burçin Turna.

Klipte, 4 ayın özetini izliyoruz. 2020 yılının başından beri sosyal medyada viral olmuş videolar kısa süreli gösterimlerle sıkıştırılmış… Şarkının sözleriyle entegre edilmiş ve hem güldüren, hem düşündüren görüntüler; ritme de ayak uydurmuş. Tarih kitaplarına yazılacak günlerden geçerken psikolojimizi korumakta ne denli zorlandığımızı gösteren Can Ozan ve Burçin Turna, tebessüm ettiren bir kliple zamanın getirdiklerinin altını çizmiş.

Klibin sonunda Can Ozan‘ı evde, bilgisayarının başında görüyoruz. Ozan, gösterilen viral videoları izlerken aynı anda yeni şarkısını çalıp söylüyor. Belli ki #evdekal mesajına dikkat çekilmiş ve bütün bunlar, oldukça yalın bir mizaçla ve hoş bir akışla anlatılmış.

Şarkı sözleri ve klibiyle beraber duygulara tercüman olurken, tüm dünya ve ülke olarak #COVID19 salgını ile savaştığımız bugünlerde, adeta bir “kendinle barışma ve biraz sakinleşme” seansı ortaya çıkmış.

Sanatçı ayrıca, klibine “Videoya katkılarından dolayı Çiğdem İren ve Uğur Şengül’e teşekkürler” şeklinde bir not da düşmüş…
Emeği geçen herkese teşekkürler, keyifli dinlemeler!

Şarkının sözleri ise şöyle:

Çekmecemde ilaçlar, haberlerde savaşlar
Sevdiğim büyük aşklar, filmlerde mi sadece?
Sokakta garip tipler, siyah filmli jipler
Reklam panolarında Lenin, Stalin ve Hitler
Ah sor bana nerdeyim, olmayan bir yerdeyim
Üstüme gelmeyin, şu an delirmek üzereyim
Peşimde peşimde birileri var
Ben değil asıl sen paranoyaksın!
İçinde içinde seni de boğar
Dünya malı dünyada kalsın
Bak bunlar gece gelirler
Devrimler ve fikirler
Sabah gün ışığında
Çok saçma görünürler
Ah sor bana nerdeyim, olmayan bir yerdeyim
Üstüme gelmeyin, şu an delirmek üzereyim…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam