manga

maNga’dan Yeni Albüm: Antroposen 001 İncelemesi!

Ayşe Aslıhan

Türkçe rock müziğin önemli gruplarından biri olan maNga, 7 yıllık sessizliğini “Antroposen 001” albümü ile bozdu.

Dün gece 00:00’da tüm platformlarda beklenen o albüm yayınlandı.

Albüm, “Holosen” isimli ensturmantal bir şarkı ile başlıyor. Bu açılış tarzı maNga’nın bir klasiği. Şarkı da gayet keyifli. Ardından “Habil ve Kabil” geliyor. maNga’nın tarzının biraz dışında bir şarkı. Sert bir vokal. 3. şarkı “Şimdi Göğe Dolduk” sosyal mesaj vermek isteyen bir şarkı. Hafif müzikli bir şarkıdan sonra “Batan Dünyanın Malları” ilaç gibi geliyor. “Dünyanın Sonuna Doğmuşum Part 2” de diyebiliriz. O kadar benziyor şarkının formülü…

5. şarkı “El Aman” birkaç kez dinlediğinizde replay tuşunu bozacağınız bir şarkı! Nakaratı ağıza takılıyor. Ardından “Alacaklı Topraklar” geliyor. Çoğu kişinin albüm favorisi bu şarkı olmuş. Sözleri dolu, melodisi güzel, başarılı bir şarkı. 7. şarkıda biraz afallıyoruz. “Dur dur bu Almanca mı? Evet, Almanca!”

Son şarkı olarak “Mavi Nokta” geliyor ve albümü bitiriyoruz.

maNga ne anlatıyor?

Dünyada tüketim hazzı, çevre kirliliği, küresel ısınma, iklim değişikliği, salgın hastalıklar, savaş ve göç gibi küresel birçok felaket var. Bunları bütünsel bir formda dinleyicileriyle paylaşan maNga, distopik bu dünyanın kapılarını “Antroposen 001’’ ile aralıyor.

“Kendimizi insan olarak gereğinden büyük ve yüce gördüğümüz çıkmaz bir zamanın zararlarını gözle görülür şekilde hissettiğimiz bir çağdayız.”

İnsanın dünyadaki etkisinin en üst düzeye çıktığını vurgulayan maNga, yeni albümünde insanoğlunun bu ilişkisini odak alıyor. Kendilerinde başlayan bu sorgu halini, insanlığa aşılanan toplumsal eleştirilerle yüklü bir repertuvar yapıyor.

Albüm ayrıca, maNga’nın kendi yapım firması maNgamusic çatısı altından yayınlanan ilk albüm olma özelliğini taşıyor. “Antroposen 001’’ aynı zamanda çıkış tarihi olarak; maNga’nın 14 Aralık 2004 yılında yayınladığı ilk albümleri maNga +’nın on yedinci yılında müzikseverlerle buluşuyor.

maNga – Antroposen 001 şimdi tüm dijital müzik platformlarında!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam