Spinning Out

Netflix’in Yeni Dizisi: Spinning Out

Ayşe Aslıhan

Netflix‘in 2020’de izleyebileceğimiz dram temalı yeni Amerikan dizisi Spinning Out, ilk fragmanını yayınladı.

Netflix, kendine ait film, belgesel ve dizileriyle mest etmeye devam ediyor. Uzun tartışmalar sonucunda başrolünde Kaya Scodelario‘nun oynayacağı belirlenen Spinning Out da o dizilerden biri.

Dizinin kahramanı Kat Baker (Kaya Scodelario),yetenekli ve gelecek vadeden genç bir buz patencisi. Bir gün feci şekilde düştükten sonra yarışmalardan çekilmek zorunda kalıyor. Derken çiftlerde yarışmak kaydıyla ikinci bir şans elde eden Kat, kariyerini sürdürebilmek adına bu fırsatı kaçırmadan yetenekli patenci Justin (Evan Roderick) ile partner oluyor ama kısa süre sonra, patencilik hayallerinin peşinden gidebilmek için önce problemli aile içi ilişkileri, sonra partneriyle yaşadığı zorlukları ve kişisel sorunlarını aşması gerektiğini anlıyor.

Ailevi ve kişisel sorunlarla boğuşan güzel bir buz pateni sporcusunun hikayesini izlediğimiz dizinin ilk fragmanı yayında!

Kaya Scodelario kimdir?

Kaya Scodelario-Davis[ (doğum adı Kaya Rose Humphrey) 13 Mart 1992’de doğdu. İngiliz aktris ve model olan Kaya, E4 kanalında yayınlanan Skins dizisindeki Effy Stonem rolü ile tanındı. The Maze Runner filmindeki Teresa Agnes rolü ise üstlendiği önemli bir roldür.

Scoledario dizi için yapılan seçmelere gittiğinde, çok genç olduğunu düşünüp hayal kırıklığına uğradı, ama yapımcılardan biri, gitmesini engelleyip rol için ona bir fırsat verdi. İlk başlarda Scodelario’nun karakteri az konuşma sahnesine sahip olsa da, karakteri 2008 serisinde önemli ölçüde gelişme kaydetmişti. Oyuncu kadrosunun yenilenmesi ile 2009 serisinde ana karakterlerden biri olmayı başarmıştı. Bu Effy’yi, 1. ve 4. serilerde görünen tek ana karakter yapmıştı.

12 Mart 2009’da Skins dizisinin resmi internet sitesinde dizinin 4. serisinin planlandığına yönelik haber duyuruldu, bunun için Scodelario ve rol arkadaşları ile sözleşme yenilendi. Çekimlere Temmuz ayında başlandı, 18 Kasım 2009’da Scodelario bu serideki son çekimlerini yaptığını açıkladı ve diziyi özleyeceğini belirtti. Dördüncü seriden sonra diziyi bıraktı ve üçüncü nesil karakterler için yer açmış oldu.

2009’da, Skins dizisindeki performansı ile TV Quick Awards’da en iyi aktris ödülüne aday gösterildi.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam