Roxette

Roxette Grubunun Solisti Hayatını Kaybetti

Ayşe Aslıhan

Doksanlı yıllarda ününe ün katmış İsveçli Roxette grubunun solisti Marie Fredriksson, 61 yaşında hayata veda etti.

Marie Fredriksson, İsveçli pop şarkıcısı Per Gessle ile 1986 yılında Roxette grubunu kurdu. Grubun albümleri 1990’lı yıllarda dünya çapında 75 milyon satış yapmıştı. Son olarak 2015 yılında Norveç’te konser veren grup, The Look, Joyride ve It Must Have Been Love gibi hit şarkılarıyla biliniyordu.

Grubun solisti Fredriksson, 2002’de beyin tümörü tedavisi görmüştü. 17 yıldır da kanserle mücadele ediyordu. Grup arkadaşı Per Gessle, ölüm haberinden sonra “Sen 40 yıldan uzun bir zamandır en harika dosttun. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” açıklamasını yaptı.

Roxette kimdir?

1980’lerin sonundan 2000’lerin başına kadar olan önemli bir zaman diliminde, Roxette dünya çapında albüm satışı ve ün açısından dünyanın en önemli grupları içindeydi. Bu kadar başarılı olmalarındaki en büyük etken pop-rock müziği dansla çok güzel bir biçimde birleştirmiş olmalarıdır. Etkilendikleri gruplar da The Beatles’tan Blondie’ye, Joni Mitchell ve Aretha Franklin’e kadar uzanır. 1991 yılında Roxette Stockholm, Meksiko, Paris, Santiago, Buenos Aires, Frankfurt, Roma ve Sidney gibi farklı şehirlerde verdikleri konserlerde alanlara onbinlerce hayran toplamayı başardılar. 1992’de piyasaya çıkan Tourism: Songs from Studios, Stages, Hotelrooms & Other Strange Places(Turizm: Stüdyodan, Sahneden, Otel Odalarından ve Başka Garip Yerlerden Şarkılar)’da grubun en büyük hiti It must have been love’a nasıl kalabalık bir grubun eşlik ettiği göz önünde bulundurulursa; Per ve Marie’nin elde ettikleri geçici ama etkileyici başarı daha iyi anlaşılır.

Grup çalışmalarına bazen solo, bazen birlikte şimdiye kadar devam ettiyse de, ‘It must have been love’, ‘Joyride’, ‘Fading Like A Flower’, ‘Listen to Your Heart’ ve ‘Crash!Boom!Bang’ teki heyecanı ve başarıyı son albümleri charm School ile yakalamışlardır. She’s got nothing şarkıları 92 yılındaki How do you Do’dan beri Almanya’da en yüksek liste başarısına ulaşan şarkıları olmuştur.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam