Her Şarkı Bir Yemek Olsaydı, Hangisi, Ne Olurdu?

Onur Şafak Yücel

Müzik ruhun gıdasıdır! Peki, hangi şarkı hangi yemek olabilir? Gel beraber bakalım!

Müzik ruhun gıdası mı gerçekten? İnsan, şarkı olmadan yaşayabilir mi? Pek tabii yaşar, ama biraz eksik yaşar. Peki gerçek gıdalarımızla bu konunun ne ilgisi var? Hemen anlatalım. Her şarkı bir yemek olsaydı bunlar ne olurdu? Gel beraber bakalım ve aklındakiyle ne kadar uyumluyuz görelim. Yorumlarda sen de aklındakileri söylemeyi unutma…

Pizza – Çakal (Lütfen)

Fast Food kültürünün en önemli parçası Pizza. İnsanlar doymak üzere tüketse de çoğu zaman doymaktan ziyade şişiyorlar. Tadına bayılıyor, sürekli yemek istiyorlar ancak yedikten sonra da çok kısa sürede acıkıyorlar, faydası da olmuyor.

Hamburger – Sefo, Capo (Isabelle)

Hamburger Fast Food kültürünün belki de en öndeki yiyeceği. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor, sürekli alıyor ve insanların birbirine önerdiği bir yiyecek türü oluyor. Üstelik tadı da damaktan öyle kolay silinmiyor. Fakat yine de, sağlıksız olduğu su götürmez bir gerçek.

Balık – Müzeyyen Senar (Benzemez Kimse Sana)

Ağırlığı olan bir yemektir balık. Önce ayıklanır, sonra pişirilir, en son sofrası hazırlanır. Öyle kolay da yenmez hani… Bir de bu balık, yanında rakı olmadan yenir mi canım? E o zaman Müzeyyen Senar olmadan da olmaz.

Türlü – Barış Manço (Domates, biber, patlıcan)

Sofralarımızın en önemli yemeklerinden biridir Türlü. Annelerimizin mutfakta en çok yaptığı yemektir belki de. Ve bizce Türlü kesinlikle Barış Manço’dur, her şeyden biraz… Üstelik tarifini dahi vermiş canım; Domates, biber ve biraz da patlıcan!

 

Kokoreç – Gazapizm (Pisliğin Üstüne Basmışlar)

Eğer sokakta bir şeyler yemek istiyorsanız, çoğu zaman tercihiniz Kokoreç olur. Gazapizm de öyle. Sokaktır Gazap, sokağı anlatır. Midenizi yaksa da arada bir yemekten kaçmazsınız.

Acılı Meze – Cem Adrian (Kül)

Bir sofranın içkisine en güzel mezedir. Seveni kadar sevmeyeni vardır ama kim yerse yesin, o kişiyi yakar. Tıpkı Cem Adrian’ın sesi gibi…

Yaprak Sarma – Sezen Aksu (Git)

Bilmeyeni, sevmeyeni yoktur yaprak sarmanın. Herkes sever, herkes yer ve her evde muhakkak pişer. Hazırlaması zordur, zahmetlidir ancak kısa sürede tüketilir, tüketilir de tadı kalır damakta. Her gün olsa yerim, denir. Tıpkı, Sezen Aksu gibi.

Dondurma – Yalın (O yaz bu yaz)

Yazın geldiğini bakkallarda ortaya çıkan dondurma dolaplarıyla anlarız. Dondurma yazın habercisidir. Bir habercisi daha vardır, tahmin edersiniz… Yalın! Şarkı yaptığında yazın geldiğini anladığımız isimdir o. Bizce birbirine çok uyumlu iki yiyecek oldu. Ne dersiniz?

Bonus: Şakşuka – Tarık Mengüç

Şarkısı da var, daha uygunu olmazdı zaten. Tarık Mengüç – Şakşuka.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam