fransiz dizileri

IMBD Puanı 8’den Yüksek 8 Müthiş Fransız Dizisi

Ayşe Aslıhan

Netflix’te popüler olan dizilerden yahut Türk televizyon dizilerinden sıkılıp, yeni bir tat arıyorsanız, biz buradayız! Fransız yapımı IMDB puanı yüksek diziler listemizle bambaşka bir dünyaya pencere açmış ve farklı bir sanat anlayışına sahip olacaksınız!

Sanat filmlerinde başarısını birçok kez ispat eden Fransız bakış açısıyla seyretme keyfi sunan diziler de oldukça iddialı.

1- Les Revenants | IMDb: 8,1

https://www.youtube.com/watch?v=vBdwetTAq_k

Zombili korku dizileri izlemeyi seviyorsanız, en sevilen Fransız dizileri arasında yer alan Les Revenants’ı izleyebilirsiniz.

Küçük bir Fransız kasabasında geçen dizide ölüler sanki hiç ölmemiş gibi tekrar dirilmeye başlarlar. Kasaba halkı ise bu duruma bir anlam vermeye çalışır. Ancak bu sırada kendi geçmişleriyle yüzleşeceklerdir.

Dizi ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Norveç ve Belçika’da da yayımlandı.

2- Braquo | IMDb: 8,0

Polisiye diziler izlemeyi sevenler için Braquo’yu önerebiliriz.

Dizide dört polis memurunun meslektaşları Max, haksız yere suçlandığı bir davadan sonra intihar eder. Bu olayın ardından dört polis, arkadaşları Max’in onurunu korumak için “sarı çizgiyi” geçecektir.

Ayrıca dizinin yaratıcısı, senaristi ve yardımcı yönetmeni Oliver Marchal’ın da eskiden bir polis memuru olduğunu ekleyelim. Dolayısıyla bu detay, dizinin sıradanlıktan uzak ve daha gerçekçi olmasını sağlıyor.

3- Engrenages | IMDb: 8,5

Fransa’nın hukuk sistemini bütün çıplaklığı ile gözler önüne seren Engrenages, sadece en iyi Fransız dizileri arasında yer almakla kalmıyor. Dizi, aynı zamanda 70 farklı ülkede gösterime girerek ne kadar başarılı olduğunu kanıtlıyor.

Engrenages dizisi, başlangıçta terör ve uyuşturucu ile mücadele veren polislerin hikayesini anlatan yavaş ve klasik bir hikaye gibi duruyor. Ancak dizi, zamanla karakterlerin bilinmeyen yönlerini bir bir ortaya döküyor…

4- Le Bureau des légendes | IMDb: 8,7

Fransız istihbarat subayı Malotru, Suriye’de altı yıl süren gizli çalışmalardan sonra ülkesine dönmesi için emir alır. Ancak onu türlü zorluklar beklemektedir. Çünkü hem gizli kimliğini unutması, hem genç bir acemiyi eğitmesi hem de Cezayir’de kaybolan meslektaşını bulmaya çalışması gerekecektir.

Başarılı Fransız dizisinde Türk oyuncu Melisa Sözen de rol almıştı.

5- The Adventures of Tintin | IMDb: 8,3

Fransız dizileri serimizde animasyon dizilerden de örnek vermek istedik. Birçok kişinin küçükken bayılarak izlediği Tenten, 39 bölümle 3 sezon boyunca yayın hayatına devam etmeyi başaran bir yapım. Macera türündeki dizi, genç bir muhabir ile sadık köpeğinin maceralarını konu ediyor.

6- Un Village Français | IMDb: 8,4

Dizi, İkinci Dünya Savaşı’nda Almanlar’ın işgal ettiği Fransa Jura’da geçiyor. Bu zorlu süreçte köyün doktoru belediye başkanı olarak atanıyor. Fakat doktor, arka planda savaşın etkisini gösterdiği bir dönemde çelişkili durumlar ve ikilemler ile karşılaşıyor.

Doktor haricinde dizide birçok karakterin birbiriyle ilginç etkileşimine de şahit oluyoruz. Dizinin Villeneuve kasabası sakinlerinin dünyasını derin bir şekilde ele aldığı için de alkışı hak ettiğini söyleyebiliriz.

7- Skam France | IMDb: 8,3

Beş liseli genç kadının hayat hikayesini ele alan Skam France, Fransa ve Belçika ortak yapımı bir dizi. Bu yönüyle dizi, ilk etapta sıradan bir gençlik dizisi izlenimi yaratsa da aslında toplumsal cinsiyet, din, cinsellik ve tabular gibi konulara parmak basıyor.

8- La Mante | IMDb: 8,0

“La Mante” lakaplı bir seri katil, yakalandıktan 10 yıl sonra tarzını taklit eden bir dizi cinayet ile karşılaşır. Ardından polise cinayeti çözmeleri için iş birliği kurmayı teklif eder. Ancak tek koşulu vardır: Polis olan oğlu ile birlikte çalışmaktır!

Gerilim dolu sahnelere ev sahipliği yapan bu mini dizi, konusu ile diğer suç türündeki dizilerden farklı olduğunu kanıtlıyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam