Mehmet Günsür

Mehmet Günsür’ün Mutlaka İzlemeniz Gereken 13 Filmi

Ayşe Aslıhan

Oyunculuğa 7 yaşında başlayıp reklam filmlerinden dizilere kadar pek çok alanda kendisine yer edinen başarılı oyuncu Mehmet Günsür‘ün başta İtalya olmak üzere pek çok ülkedeki yapımda yer aldığını biliyor muydunuz?

Günsür, Türkiye’de kaliteli film ya da dizi deyince akla ilk gelen oyunculardan biri… Aynı zamanda dünyaca ünlü bir sanatçı! Yer aldığı filmlerin her biri öyle farklı ve kaliteli ki, bütün bir gün seyretseniz, sıkılmazsınız…
Onlar hangileri mi? Gelin, birlikte inceleyelim!

1- Hamam, 1997

Hamam; İspanya, İtalya ve Türkiye ortak yapımı. Filmde başarılı mimar Francesco’nun teyzesinin ölümü üzerine İstanbul’a gelişi ve burada kendisine miras olarak bir hamamın bırakılması anlatılır. Francesco, İstanbul’a geldiğinde Mehmet (Mehmet Günsür) ile tanışır. Başak Köklükaya, Francesca d’Aloja ve Alessandro Gassman gibi isimlerin rol aldığı filmin yönetmenliğini ise İtalyan asıllı Türk yönetmen Ferzan Özpetek gerçekleştirdi.

Hamam, Günsür’ün ilk rol aldığı film olması ve kendisine 1998 yılında düzenlenen 10. Ankara Film Festivali’nde Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandırması yönüyle önem taşımakta.

2- Hayal Kurma Oyunları, 1999

Yavuz Özkan’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği film, edebiyat öğretmeni olarak çalıştığı liseden istifa eden bir babanın geçim sıkıntısı yaşamaya başlamasını anlatır. Baba, çocuklarıyla birlikte oynadıkları hayal kurma oyunlarıyla ailesine güç verir… Mehmet Günsür’ü futbolcu rolüyle gördüğümüz bu filmde aynı zamanda Tarık Akan baba rolünü canlandırmıştır. Filmde Serap Aksoy, Ayşegül Aldinç ve Pelin Batu da rol almıştır.

3- II Papa Buono, 2003

Ricky Tognazzi’nin yönetmenliğini yaptığı bu televizyon filminde, Angelo Roncalli’nin Papa XXIII. Ioannes olması anlatılır. Dini öğelere yer veren bu filmde Mehmet Günsür Don Paolo rolünü canlandırmıştır.

4- O Şimdi Asker, 2003

Ağır Roman ve Beyza’nın Kadınları gibi çok konuşulan filmlere imza atan Mustafa Altıoklar’ın yönetmen koltuğuna oturduğu O Şimdi Asker filmi, Türkiye-Yunanistan ilişkileri tarihinde önemli yer tutan Kardak Kayalıkları meselesini ele alıyor. Komedi ve dram türünde olan bu filmde, Mehmet Günsür, Nihat Denizer rolüne hayat verdi. Günsür’e 40. Antalya Film Şenliği, 6. Gökçeada Film Festivali ve 9. Sadri Alışık Ödülleri’nde ödül kazandıran bu filmde ayrıca Pelin Batu, Özcan Deniz, Ali Poyrazoğlu gibi isimler rol almıştır.

5- Stregeria, 2003

Mehmet Günsür’ü yine bir İtalyan filminde gördüğümüz Stregeria aslında kısa metrajlı bir film. 47 dakika süren korku türündeki bu filmde Günsür, Alex Pruna karakterine hayat verdi. Eğer onun İtalyan filmlerinde nasıl rol aldığını görmek isterseniz bu videoyu izleyerek bir fikir edinebilirsiniz.

6- Anlat İstanbul, 2005

Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Ömür Atay, Yücel Yolcu ve Selim Demirdelen’in birlikte yönetmen koltuğuna oturduğu dram türündeki bu film, farklı sosyal sınıflara İstanbul örneği üzerinden vurgu yapmasıyla önem arz etmekte. Senaryosunu Ümit Ünal’ın yazdığı filmin müzikleri ise kulakların pasını silen müzisyen Gökhan Kırdar’a ait. Özgü Namal, Altan Erkekli, Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay gibi sinemamızın önemli oyuncularının rol aldığı filmde Mehmet Günsür ise fotoğrafçı Rıfkı rolüyle ekran karşısına çıktı.

7- Se chiudi gli occhi, 2008

Lisa Romano’nun yönetmenliğini üstlendiği film, Türkçe’ye “Gözlerini Kapatırsan” şeklinde çevrildi. Dram ve gerilim dolu olan film, 1 saat 30 dakika sürüyor.

8- Ses, 2010

Mehmet Günsür (Onur rolünde) ve Selma Ergeç’in (Derya rolünde) başrollerini paylaştığı Ses filminde, sıradan bir hayat yaşayan iki banka çalışanının duydukları tuhaf seslerden sonra bir anda kendilerini korku dolu bir evrende bulmaları anlatılır. Günsür’ün Anlat İstanbul’dan sonra ikinci kez Ümit Ünal ile çalıştığı korku türündeki bu film, başarılı oyuncuya 16. Sadri Alışık Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandırmıştır.

9- Aşk Tesadüfleri Sever, 2011

Yayınlandığı dönemde sinema salonlarını doldurmayı başaran, içimizi ısıtan bir aşk hikayesiyle bizi alıp başka diyarlara götüren film: Aşk Tesadüfleri Sever! Mehmet Günsür ve Belçim Bilgin‘in başrolleri paylaştığı filmde çocukluklarından yetişkinliklerine kadar çeşitli tesadüflerin bir araya getirdiği Özgür ve Deniz adlı iki karakterin aşk öyküsü anlatılır. Mehmet Günsür bu filmden sonra Türkiye’de adını daha geniş kitlelere duyurmayı başarmış ve TNK grubuyla film için söylediği şarkı, ikiliye 18. Kral Müzik Ödülleri’nde En İyi Film Müziği Ödülü’nü kazandırmıştır.

10- Unutursam Fısılda, 2014

Türk sinemasında dram filmi deyince akla gelen ilk isimlerden Çağan Irmak’ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmde, kasabada yaşayan iki kız kardeşin kasabaya yeni atanan kaymakamın oğlu Tarık’ın gelişiyle birlikte hayatlarının nasıl değiştiğini ele alınır. Hümeyra, Işıl Yücesoy, Farah Zeynep Abdullah ve Kerem Bursin’in rol aldığı filmde Tarık karakterine Mehmet Günsür hayat vermiştir.

12- İstanbul Kırmızısı, 2017

Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Halit Ergenç ve Mehmet Günsür’ün rol aldığı film Ferzan Özpetek’in ilk Türk filmi olması yönüyle önem arz ediyor. Özpetek’in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan filmin konusu ise oldukça farklı. Yönetmen Deniz Soysal’ın yazdığı kitaba eskiden yazarlık yapan Orhan adlı birisine editörlük yapmasını teklif etmesi üzerine karmaşıklaşmaya başlayan bir ilişkiyi ele alır. Filmde Mehmet Günsür, Deniz’in arkadaşı olan Yusuf karakterini canlandırmıştır.

13- Martıların Efendisi, 2017

Kaybedenler Kulübü ve 7. Koğuştaki Mucize gibi Türkiye’de sinema salonlarını dolduran filmlere imza atan Mehmet Ada Öztekin’in yönetmen koltuğuna oturduğu filmin başrolleri, Mehmet Günsür ve Bige Önal. Dram türündeki filmde bir deniz kıyısında yaşayan bir adamın yıllardır beklediği kadına bir gün ansızın rastlaması, ancak olayların beklendiği gibi şekillenmemesi ele alınmakta… Heyecanlı bir dram filmine hazır olun!

BONUS: Atiye!

3. ve final sezonuyla oldukça dikkat çekeceğe benzeyen Atiye‘nin başrol oyuncularından biri, daha önce birçok diziyle gönülleri fethetmiş, nam-ı diğer Şehzade Mustafa; Mehmet Günsür! Netflix özel yapımı olan dizi, spritüel konuları ele alırken, bilinmeyen bir gizemi çözmeye çalışan çiftimizi gözler önüne seriyor. Günsür’ün partneri ise Beren Saat. Sevilen oyuncu Mehmet Günsür, son zamanlarda, adrenalini ve seyir zevki yüksek olan işte bu dizi ile anılıyor…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam