Bağlılık Hasan, Oscar Adayı Seçildi!

dilruba
Bağlılık Hasan” Türkiye’nin Oscar adayı oldu. Yönetmen Semih Kaplanoğlu‘nun “Bağlılık Hasan” filmi 9 . Türkiye Akademi Ödülleri’ne aday gösterildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan seçici kurul toplantı yaptı. “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde Türk adayı belirlemek için bir değerlendirmede bulundu. Oscar Adayı olması için seçilen film ise “Bağlılık Hasan” oldu.

BAĞLILIK HASAN AFİŞ9. OSCAR ADAYIMIZ: BAĞLILIK HASAN

Sanat Etkinlik Komitesi’ne sunulan filmlerin inceleme komitesi bir araya geldi. Semih Kaplanoğlu’nun ‘Hasan Vaat’ filminin Türkiye’yi ilk kez 9 . Oscar adayı (Oscar) olarak temsil etmesine karar verdiler. Ödül töreni önümüzdeki yılın Mart ayında ABD’de yapılacak.

Semih Kaplanoğlu‘nun yazıp yönettiği “Bağılılık Hasan” filminin dünya prömiyeri 74. Cannes Film Festivali’nin “Belirli Bir Bakış” kategorisinde yer aldı. Ortak yapımcılığını Sinehane’nin yaptığı Kaplan Film’de başrolleri Umut Karadağ ve Filiz Bozok paylaştı. Mahir Günşiray konuk oyuncu oldu.

BAĞLILIK HASAN’IN KONUSU NE?

Film, babasının meyve bahçesi ve domates tarlasında yaşayan Hasan’ın hikayesini anlatıyor. Hasan ve eşi Filiz’i araştırırken, sadece kendi amaçlarına göre hareket ettikleri ve yıllarca geçirdikleri zorlu hayatlarında davranışlarının başkaları üzerindeki etkisini pek düşünmedikleri ortaya çıktı. Yıllardır bekledikleri müjdeyi alıp Hac için Mekke’ye gitmeye hazırlanan Hasan, geçmişini anlatTI ve bir iç sınavdan geçmeye başladı.

FİLM FRAGMANI İSE BURADA!

BAĞLILIK HASAN OYUNCU KADROSU
  • Umut Karadağ – Hasan Karakteri
  • Filiz Bozok – Emine Karakteri
  • Gökhan Azlag – Serdar Karakteri
  • Ayşe Günyüz Demirci – Nisa Karakteri
  • Mahir Günsiray – Muzaffer Karakteri
  • Hakan Altıner – Hakim Mehmet Karakteri
Semin Kaplanoğlu, öncelikle Bal filmi ile daha önce Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı aldı. Kaplanoğlu, 14 yıl önce Yusuf Üçlemesi’nin ilk filmi Yumurta ile de Cannes Film Festivali’ndeydi. Şimdi ise Oscar’a aday!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam