zorlu psm

İstanbullulara Müjde: Zorlu PSM Bu Hafta Dolu Dolu!

Ayşe Aslıhan

Zorlu PSM’de bu hafta oldukça dolu dolu geçecek! Eğer İstanbul’da iseniz mutlaka göz atmanız gereken programları sizler için listeledik. Şimdiden iyi seyirler!

İBRAHİM SELİM İLE BU GECE
22 KASIM PAZARTESİ
%100 STUDIO & ZORLU PSM ONLINE – 20.30

YouTube’un en sevilen Late Night programı “İbrahim Selim ile Bu Gece”, Türkiye ve gündeme dair konularıyla farklı ilgi alanlarındaki sürpriz konuk sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. “İbrahim Selim ile Bu Gece” programı sezon boyunca her Pazartesi %100 Studio’da izleyici ile buluşurken program Zorlu PSM’nin YouTube kanalından da kaçırdığınız bölümleri izleme fırsatı sunuyor!

İbrahim Selim

KAAN SEKBAN SAÇMALAR
22 – 28 KASIM
TURKCELL PLATINUM SAHNESİ – 20.30 

10 yıl boyunca kurumsal hayatta bir plaza insanı olarak çalıştıktan sonra yurt dışında oyunculuk eğitimi alıp beyaz yakalı hayata veda eden Kaan Sekban, plaza hayatından cast ajanslarına, beyaz yaka dramlarından sosyal medyadaki davranış bozukluklarına uzanan kahkaha dolu gösterisi ve kendine özgü üslubuyla 22 ve 28 Kasım’da Zorlu PSM’de izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kaan Sekban

KRAL LEAR
22 KASIM
ZORLU TURKCELL SAHNESİ – 20.30 

Hem aktör hem çevirmen kimliğiyle yoğun bir Shakespeare mesaisi olan Haluk Bilginer sahnede! Bu kez Shakespeare’in “trajedisini kendi elleriyle çizen” kahramanı Kral Lear oluyor. İktidarın ve mülkiyetin paylaşımı üzerine çok katmanlı bir klasik olan oyunun yönetmeni ise Muharrem Özcan. Kral Lear, kızları ve ülkedeki diğer güç odakları arasında dönen bu trajedi, oyunun özündeki grotesk etkiler eşliğinde yer alıyor.

Kral Lear

CMYLMZ – DIAMOND ELITE PLATINUM PLUS
23 KASIM SALI
TURKCELL SAHNESİ – 21.00 

Dünyanın dört bir yanında 5.000’in üzerinde stand-up gösterisi gerçekleştiren Cem Yılmaz, CMYLMZ – Diamond – Elite – Platinum – Plus şovuna hazır! Yeni sezon gösterileri ile Kasım ayında yeniden Zorlu PSM seyircisiyle bir araya geliyor.

CMYLMZ

EVLİLİKTEN SAHNELER
23 – 25 KASIM – %100 STUDIO

10. evlilik yıldönümlerini kutlamak üzere olan ideal bir çift görünümündeki iki çocuk sahibi mutlu bir çifti izliyoruz. Bir çeşit sığınak olarak kurdukları evliliklerinin kimi dönemlerini yakından izleme fırsatını buluyoruz. Görünürde mükemmel olan bu çiftin ilginç yönleri var. Sevgi, nefret, arzu, tekeşlilik, özgürlük, iletişimsizlik gibi kavramlarla mücadele edişlerini yakından görüyoruz. Evlilikten Sahneler çoğu zaman kadın ve erkek kimliğinde önemli dönüşümlere yol açan ve onu biçimlendiren evliliği oyunun merkezine koyuyor.

“İki insan bir ömür bir arada yaşayabilir mi?”, “Aile nedir?”, “Şefkat nedir?”,   “Aşk nedir ne değildir?” sorularına yanıt arayan Evlilikten Sahneler’de Ece Dizdar ve Öner Erkan’ın yanı sıra Kayhan Berkin, Pınar Göktaş ve Naz Buhşem de rol alıyor. Sinemanın ölümsüz isimlerinden Ingmar Bergman’ın kült filminden, ödüllü oyuncu ve yönetmen Kayhan Berkin rejisiyle sahneye uyarlanan Versus Tiyatro ve Zorlu PSM ortak yapımı Evlilikten Sahneler, Kasım ayı boyunca Zorlu PSM’de seyirciyle buluşacak.

evlilikten sahneler

LOKALİZE: HEY! DOUGLAS
24 KASIM ÇARŞAMBA
%100 STUDIO – 21.00

Hey! Douglas, 70’li yılların psychedelic özelliğiyle ön plana çıkan meşhur şarkılarını disco ritimleriyle birleştiriyor! Mix’leriyle Lokalize serisi kapsamında 24 Kasım’da %100 Studio’da dinleyici karşısına çıkıyor.

AMADEUS
24 – 25 KASIM
ZORLU TURKCELL SAHNESİ – 20.30

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesini anlatıyorlar! “AMADEUS”, başrollerini özellikle Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz’ın paylaştığı bir oyun. 14 kişilik koro ve 11 kişilik canlı orkestradan oluşan 45 kişilik dev bir ekibi var. Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle Kasım ayında da Zorlu PSM’de tiyatro severlerle buluşacak.

VOLKAN TOPAKOĞLU
25 KASIM PERŞEMBE
touché – 21.00

2015 yılında ilk albümü ‘Birdenbire’yi yayınlamıştı. İstanbullu basçı, besteci ve eğitimci Volkan Topakoğlu, Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde kulüplerde, caz ve müzik festivallerinde çeşitli gruplarla ve projelerle yer aldı. Pek çok albümde caz, rock, pop ve halk müziği kayıtlarında da yer aldı. Bunun yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde öğretim görevlisidir. Volkan Topakoğlu, çok özel performansıyla 25 Kasım’da Zorlu PSM’de!

DİLA BAHAR FT. ANIL TUNCER TRIO
26 KASIM PERŞEMBE
touché – 21.00

1999 doğumlu, kendine özgün tarzı ile Türkiye’nin çeşitli caz sahnelerinde yer alan caz müziğin genç vokalisti Dila Bahar Zorlu PSM’de! Üzerinde çalıştığı yeni albümünden de parçalar çalacak. Aynı zamanda içinde Anıl Tuncer’in farkı stillerden oluşan düzenlemelerinin de bulunduğu bu yeni projesi sadece Zorlu’da!

 

SELEN GÜLÜN “SOLO”
27 KASIM CUMA
touché – 21:00

Müzik yaşamına yedi yaşında İstanbul Belediye Konservatuarı’nda başladı. 1996’da aldığı burs ile Berklee College Of Music’te Caz Kompozisyon bölümü için Boston’a gitti. 1998’de özel başarı derecesi ve ödülü ile mezun oldu. Besteci, piyanist, şarkı yazarı, vokalist ve eğitimci Selen Gülün 27 Kasım’da Zorlu PSM’de!

selen gülün

TOZ // 27 – 28 KASIM // %100 STUDIO // 19:00-21:00

Sokakların da anne babasıyla yaşadığı evin içi gibi huzursuz olduğu zamanlardan geçerek büyüdüler… Kendi yolunu bulan genç bir kadın… Güzeller güzeli ev kadını bir anne ile titiz avukat bir babanın tek kızı: Handan! Karşımıza yetişkin bir kadın olarak çıkan Handan’la tanışıyoruz. O, çocukluğundan bugüne uzanan bir hikâyeye çoktan dalıp gitmiş oluyor. Bu, Handan’ın ve onun hafızasından çıkıp gelen annesi Feri’nin öyküsüdür. Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleminden çıktı. Ve çok kişiyle kesişen tek kişilik kadın oyunu “Toz”, Hira Tekindor’un rejisi ve Zerrin Tekindor’un büyüleyici performansıyla Kasım ayı boyunca Zorlu PSM’de yer alıyor!

zerrin tekindor

EN GÜZEL PARÇAM
27 KASIM CUMARTESİ
TURKCELL PLATINUM SAHNESİ – 20.30

Artık her şeyin daha hızlı olduğu ve tüketildiği gelecekte geçen bir oyundur. İlişkilerin robotlarla, yapay zekalarla nadiren de insanlarla yaşandığı yıllarda kahramanımız bir yapay zeka satın alır. Değiştirdiği ve değiştiği şekilde başlayan bu aşk yolculuğunda zaman içerisinde gerçekler devreye girmeye başlar. Tiyatro Martı’nın bir kez daha kadın gözünden baktığı, ilişkilere ve kadının hayattaki rolüne dair sorular sorduğu yeni oyunu “En Güzel Parçam” 13 Kasım’da Zorlu PSM’de tiyatro severlerle buluşuyor! Zeynep Özyağcılar’ın hem kaleme alıp hem oynadığı, rejisini ise deneyimli yönetmen Kayhan Berkin’in üstlendiği oyuna yer ayırtmayı unutmayın!

En Güzel Parçam

CİMRİ
28 KASIM PAZAR
TURKCELL SAHNESİ – 20.30

Onu tanıyanlar şöyle betimler: “Dünyadaki insanların en az insan olanı; yeryüzündeki canlıların en katı yüreklisi, pintilerin en pintisidir. Onun sevmesinden kuru, onun okşamasından kısır bir şey olamaz. Vermek öylesine zoruna gider ki, selam bile vermez kimseye, onu bile alır; yalnız alır…”

Cimri’yi izlerken belli bir zümreye bakmakla bir genelleştirmeye bakmak arasındaki pencereden birçok insanın ve ailelerin iç ve dış yapısına bakacak, garip rastlantılara tanık olacaksınız. 17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere’in en ünlü eserlerinden “Cimri” burada. Tansu Biçer’in rejisi ve Serkan Keskin’in çok konuşulan “Harpagon” performansıyla 5 sezondur kapalı gişe sahnelenen oyun 28 Kasım akşamı sadece Zorlu PSM’de!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam