Şehir Amber Kokacak

Sait Faik’in Hikayeleriyle Şehir Amber Kokacak

Ayşe Aslıhan

Şehir Amber KokacakEdebiyatımızın önde gelen yazar ve şairlerinin eserlerinin İş Sanat sahnesine taşındığı etkinlik serisi, Sait Faik’in beş farklı hikayesinin yer alacağı Şehir Amber Kokacak adlı dinleti ile devam ediyor.

Dinletide yazarın bu kez Müthiş Bir TrenHavuz BaşıBalıkçısını Bulan OltaYüksekkaldırımSerseri Çocuk ve Köpek başlıklı hikayeleri yer alacak. Daha önceki dinletilerde de olduğu gibi, hikayeler eski bir radyo kayıt stüdyosu şeklinde düzenlenen sahne düzeni içinde okunacak.

Metinleri Atilla Birkiye tarafından hazırlanan ve Mehmet Birkiye tarafından sahneye uyarlanan dinletide hikayelere Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek gibi isimler ses verecek. Müzik yönetmeni ve piyanist olarak Serdar Yalçın, kemanda Seda Subaşı, çelloda Şemsa İdil Ural, efektlerde ise Tuğrul Karanfil ve Yiğit Çekil yer alacak.

​Sait Faik hikayelerinin okunacağı Şehir Amber Kokacak adlı dinleti, 17 Aralık Pazartesi günü İş Sanat’ta gerçekleşecek. Dinleti, 17:00 ve 20:30 saatlerinde iki ayrı seans olarak düzenlenecek ve ücretsiz olacak.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam