yol filmleri 2

Hayat Yolunda İzlemeniz Gereken En İyi Yolculuk Filmleri

Aygün Akdağ

Ağaçları, kasabaları, gitmeyi, kalmayı, yürümeyi, hatta uçmayı; kısacası yolculuğu anlatan en iyi filmleri sizler için derledik.
Bu yol filmleri size ilham verebilir, plan yapmanızı sağlayabilir. Belki de hayatınızın yolunu değiştirir; kim bilir?

The Motorcycle Diaries / Motosiklet Günlüğü (2004)

Yönetmen: Walter Salles
Oyuncular: Gael García Bernal, Mia Maestro, Rodrigo De La Sern

Aslında biyografik bir film olan Küba devrimcisi Ernesto Che Guevara ve dostu Alberto Granado‘nun Güney Amerika’yı motosiklet ile dolaşmalarını konu almakta. Film Che Guevara‘nın gençliğini anlattığı için, siyasetten çok gerçeklerle ilgilenmemizi sağlıyor.

Sideways / Yanyol (2004)

Yönetmen: Alexander Payne
Oyuncular: Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen

California’nın efsane manzarası ile aklımızdan çıkmayan Sideways filmi, başarısız bir yazar ve eskimiş bir aktörün şarap için California’dan Santa Barbara’ya gidişini anlatıyor.

Little Miss Sunshine / Küçük Gün Işığım (2007)

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Oyuncular: Abigail Breslin, Toni Collette, Greg Kinnear, Steve Carell

Hasılatı en yüksek yol filmlerinden biri olan Küçük Gün Işığım, düşük bütçeli bir komedi filmi. Evin en küçüğünün güzellik yarışmasına katılma hayali tüm aileyi harekete geçiriyor ve eski bir Volkswagen minibüse binip California yollarına düşüyorlar. Macera, bir yolda başlıyor…

Bucket List / Şimdi ya da Asla (2007)

Yönetmen: Rob Reiner
Oyuncular: Jack Nicholson, Morgan Freeman

Bambaşka hayatlara sahp iki insan: Biri büyük bir şirket sahibi, diğeri araba tamircisi. Bu ikilinin ortak noktası kanser hastalığı. Kanser ile mücadelede ölmeden önce ikisi de bir seyahate çıkmak istiyorlar; yapmak istedikleri her şeyi gerçekleştirmek için… Çeşitli ödüllere aday gösterilen The Bucket List, mizahla sarmalanmış yol filmleri arasında liderlerden diyebiliriz.

Easy Rider / Özgürlüğün Bedeli (1969)

Yönetmen: Dennis Hopper
Oyuncular: Jack Nicholson, Dennis Hopper, Peter Fonda

Bu film belki de dünyanın en havalı ve en asi yol filmi olabilir. Uyuşturucu satarak motorları ile Amerikayı gezen iki arkadaşın hikayesini anlatan filmde; Wyatt ve Billy, 1960 Amerika’sında özgürlük arayışlarına giriyorlar. Bu yolculuk ikisinin de Amerikan rüyasının gerçek yüzünü ortaya çıkartıyor ve idealist çöküşün bir resmini çiziyor.

American Honey (2016)

Yönetmen: Andrea Arnold
Oyuncular: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough

Oklohama’da yaşayan bir star, bir çocukla tanışıyor ve amaçları dergi satmak olan bir grup ile yola çıkıyorlar. Bu yolculuğa çıkarken kaybedecek bir şeyi olmayan star, bu yolculukta ilginç şeyler öğrenirken çok mühim bir şeyi keşfediyor: aşk!

“Ben bu filmlerin hepsini ya da en önemlisini izledim, şimdi yola çıkma zamanı,” diyorsanız, yolculuğunuza eşlik edecek şarkılar da burada.

https://blog.karmaturkiye.com/agac-saymayi-unutturacak-yol-sarkilari/

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam