Dokuz Kere Leyla

Bir Ezel Akay Klasiği: 9 Kere Leyla Filmi

Ayşe Aslıhan

Baş rollerinde Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Elçin Sangu ve Fırat Tanış‘ın oynadığı Ezel Akay senaristliği ve yönetmenliğindeki 9 Kere Leyla filminin vizyon tarihi belli oldu.

Ezel Akay‘ın yönettiği ve senaryosunu kaleme aldığı, baş rollerini Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Elçin Sangu, Fırat Tanış ve Alican Yücesoy‘un paylaştığı Türk yapımı komedi filmi 9 Kere Leyla izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

9 Kere Leyla, zengin bir iş insanı olan Adem’in sonlandırmak istediği evliliğinde eşi Leyla ile sevgilisi Nergis’in arasında kalışını eğlenceli bir hikaye şeklinde anlatıyor. Beklenmedik sürprizlerle dolu filmde Adem, istemeden de olsa iyi bir şeye sebep oluyor: Kadınların yeni bir dünya kurmasına!

Filmin yapımcısı Contact Film Works. Dağıtımcılığını ise CGV Mars üstleniyor.

Filmin vizyon tarihi ise 27 Mart 2020 olarak duyuruldu.

Ezel Akay kimdir?

20 Ocak 1961 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. Ender Akay adında müzisyen kardeşi vardır. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi‘nden mezun olduktan sonra Amerika’da Villanova Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi aldı. İFR’nin kurucu ortağı olarak film prodüksiyonu sektörüne girmeden önce reklam metin yazarlığı, tiyatro yönetmenliği ve oyunculuğu, yapım asistanlığı ve amirliği yaptı. Aralarında hafızalara kazınan birçok ünlü reklamın da bulunduğu 500’den fazla reklam filmine yönetmen olarak imza attı.

1996 yılında Derviş Zaim ile “Tabutta Rövaşata” filminin yapımcılığını üstlendi. 2004 yılında Ahmet Uluçay’ın yönettiği, yurt içi ve yurt dışı festivallerde birçok ödül kazanan Akay, “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” filminin de genel yapım sorumluluğunu üstlendi. Böylece sinema sektöründe ün kazanmayı başaran sanatçı, baş rollerinde Haluk Bilginer, Özcan Deniz ve Demet Akbağ’ın olduğu ve Levent Kazak‘ın senaryosunu yazdığı “Neredesin Firuze” filmiyle ilk uzun metraj filmini tamamladı. Bu filmle Türkiye’de halk tarafından da tanındı ve sevildi.

2006 yılında yine Levent Kazak’ın yazdığı, baş rollerini Haluk Bilginer ve Beyazıt Öztürk‘ün paylaştıkları “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” filminin yönetmenliğini yaptı.
20 Ağustos 2004 tarihinde Şebnem Dönmez ile ikinci evliliğini yaptı ve Şubat 2007 tarihinde boşandı. İlk evliliğinden ise 1998 doğumlu Hasan adında bir oğlu vardır. Daha sonra 7 Kocalı Hürmüz, Tehlikeyle Flört gibi sevilen filmlere imza atan başarılı yönetmenin bir sonraki projesi ise Aziz Nesin‘in unutulmaz eseri “Zübük”‘ü beyaz perdeye uyarlamak oldu.

Şimdilerde tiyatro oyunlarının, “Zeki Mürenin Öpücüğü” ve “9 Kere Leyla” isimli ileri tarihli sinema filmlerinin yönetmenliğini yapıyor.

Ezel Akay’ı daha yakından tanımak için röportajımıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam