Varoştan Gelen Bir Hikaye: Kar!

Onur Şafak Yücel

Sert ve gerçekçi bir hikaye: Kar!

Genellikle televizyonda ya da sinemada izlediğimiz filmler varoşa odaklanır. Varoş ya da getto’da geçer. Geçer geçmesine de varoşun ruhunu, insanların sıkıntılarını asla görmez ve doğru bir röntgen çekmez. Ancak bazı filmler var ki sertliği ve gerçekçiliği ile insanın boğazını düğümler. İşte böyle bir filmden bahsetmek istiyoruz; Kar.

Antalya’nın arka sokakları.

Film, 20’li yaşlarda hala lise öğrencisi olan Müzeyyen’in hayatına odaklanıyor. Aile yaşantısı oldukça kötü olan Müzeyyen annesiyle beraber yaşayan bir genç. Babası yıllar önce annesiyle birlikte olmuş fakat neredeyse Müzeyyen’in varlığından dahi haberdar olmamış. Müzeyyen ise ailesinde göremediği sevgi ve bağlılığı arkadaş ortamında bulmaya çalışmış.

Hiç görmediği kardeş Ali!

Hiç beklemediği bir an da karşısına çıkan Ali, Müzeyyen’e kardeşi olduğunu söyleyerek hayatına dahil olmaya çalışıyor fakat Müzeyyen’in Ali’yi hayatına almak gibi bir derdi yok. İstemiyor, kardeşinin dayak yemesini izliyor, kovuyor ama Ali kafasına koymuş, gider mi? Gitmez! Gitmiyor da… Zamanla alışıyor Müzeyyen ve Ali’yi yanına alıyor.

Aile her şey!

Müzeyyen’in Aliye olan sevgisi artarken, iki kardeş paylaşımlarını da arttırmaya başlıyor ve sizi şaşkınlıktan dumura uğratacak bir sona doğru sürüklüyor.

Kar Filmini İzlemeli, Müzeyyen'i Konuşmalıyız - Eleştiri - İzlenim, Sinema Yazıları - Fil'm Hafızası

Gerçekçilik oldukça güçlü!

Burada filmi güzelleştiren en temel öge gerçekçiliği… Yani, gerçekten fakirliğe odaklanırken, sanat ekibi oldukça ciddi çalışmış. İyi araştırmalar yapılmış, kostümler, telefonlar hatta ceplerinde ki para miktarına kadar çalışılmış… Yani bu gerçekçilik insanın fakir edebiyatı değil de gerçek fakirleri izliyormuş hissine kapılmasına neden oluyor.

Oyunculuklar üst düzey.

Filmin kadrosunda, Hazar Ergüçlü, Halil Babür, Doğaç Yıldız ve Ozan Yıldız bulunuyor. Özellikle Halil Babür’e ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Üzerine giydiği serseri rolünü o kadar güzel gösteriyor ki, bir an için onun oyuncu değil de gerçekten o karakter olduğunu düşünüyorsunuz. Bu yönüyle tüm oyunculuklar üst düzey diyebiliriz.

Yönetmen, Emre Erdoğdu!

Emre Erdoğdu’nun ilk uzun metraj filmi ancak bu durum hiç sırıtmamış. Yönetimi, filmin akışı ve oyunculuklarla sıkılmadan izleyeceğiniz bir film çıkarmış ortaya. Her hafta çarşamba günleri yaptığımız #KarmaFilm serimizin bu hafta ki konuğu Kar filmiydi… Haftaya yeni bir filmle görüşmek üzere.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam