Türkiye’nin En İyi Konser Performansları!

Onur Şafak Yücel

Türk müziğinin en iyi konser performanslarını sizler için derledik.

Şarkı denince akla önce konserler gelir. Müzik severler sevdikleri grupları canlı canlı dinlemek ve ruhlarını beslemek adına konser alanlarına hücum ederler. Kimi açık hava, kimi kapalı alan olan bu konserlerin bir de zirve performansları var… Hadi listeye.

Şebnem Ferah – Mart 2007 

Şebnem Ferah’ın kült olmuş konserlerinden biri. Ancak 2007 yılında Bostancı gösteri merkezine gidenler o gün bir tarihe tanıklık ettiklerini bilmiyorlardı. Hala konuşulan konserlerden olan bu konser belki de Türk rock tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Athena – Rock’n Coke 2011 

Sahne performanslarında belki de Türkiye’nin sayılı isimlerindendir Athena grubu… Enerjileri, şarkıları ve harika performanslarıyla isimlerinden söz ettiriyor. Ayrıca öyle bir performansları var ki, yıllardır konuşula konuşula bitirilemedi.

 

Mor ve Ötesi – Harbiye 

Bir şarkıcı olduğunuzu ve tüm seyircilerin şarkınızı söylediğini hayal edin. Hem de hepsi. Şarkı artık sizin değil toplumun olur değil mi? İşte böyle bir şarkı bir derdim var ve harika bir sahne performansı…

Ezhel – 2019

Son dönemin popüler müzik türlerinden biri kuşkusuz rap ve bu türün en bilinen isimlerinden Ezhel. 2019 yılında Volkswagen arena da verdiği konserle damga vurdu. Sahne şovu, enerjisi ve tombul şişe birasıyla epik bir görüntü.

Müslüm Gürses – Harbiye

Çocuğu olmadan baba olan, varoluşçu bir adam Müslüm Gürses. Neredeyse herkesin sevdiği ama hayranlarının sınırı olmayan arabeskin babası. Harbiye konseri belki de en dillere destan olan konseridir… Üstelik Duman grubu da orada.

 

Sertap ErenerSezen Aksu

Bu iki ses bir araya gelirde kötü konser çıkar mı? Tabi ki çıkmaz, çıkmadı da zaten. Harika şarkılar, harika sesler ve bolca duygu hepsi bu konserdeydi ayrıca harika performans kesinlikle hakediyor.

Bonus: Tıvorlu İsmail

Son dönemde ki harika performanslarıyla adından söz ettiren Tıvorlu, Urfa’daki konseriyle de sevenlerini ve bizleri çok mutlu etti. Öyle ki neredeyse kahkaha atacaktık 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=dY041Y2-mj8

 

Yıllar geçiyor, zaman durmuyor yerinde büyüyor, yaşlanıyoruz ama bu kayıtlar durduğu sürece hep aynı yaşta kalacak gibiyiz.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam