billie

Billie Eilish, Body Shaming Konulu Bir Kısa Film Çekti

Ayşe Aslıhan

Grammy’de en büyük dört ödülü birden kazanan ilk kadın ve en genç şarkıcı olarak tarihe geçen, güzel şarkıcı Billie Eilish, Body Shaming’e, yani bir kişinin bedeninden utanmasına neden olacak tavır veya davranışları sergileme durumuna dikkat çeken bir kısa film çekti.

“Bad Guy”, “Lovely”, “Bury A Friend” gibi milyonlarca insan tarafından dinlenen şarkılarıyla dünyaca ünlenen başarılı ve genç sanatçı Billie Eilish, bedenine yönelik nefret dolu çirkin söylemlere yanıt niteliğinde yazdığı, yönettiği ve oynadığı Not My Responsibility (Benim Sorumluluğum Değil) isimli kısa filmi sosyal medya hesapları üzerinden yayınladı.

Sanatçı, geçen yıl Calvin Klein ile yaptığı iş birliğinde bol kıyafetler giymesinin nedeninin de bu olduğunun altını çizmişti.

“Dünyanın benim hakkımda her şeyi bilmesini hiçbir zaman istemedim. Zaten bundan dolayı bol kıyafetler giyiyorum: Altında olan şeyi bilmedikten sonra kimse bir yorum yapmamaz. Anlıyor musunuz?”

Eilish, kısa filmi tamamen kendisi yazdı ve yönetti!

Ayrıca sanatçı, BBC Breakfast’da, kendisine gelen kötü yorumların onu çok etkilediğini ve tabiri caizse hayatını mahvettiğini söylemişti.

COVID-19 salgınından dolayı turneleri ertelenen Billie, “Not My Responsibility” adlı kısa filmini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bu kısa filmde ise kendi sesiyle kendisine gelen kötü yorumları okurken kıyafetlerini yavaş yavaş çıkardı. Loş ışıklı stüdyo benzeri bir ortamda çekim yapan 18 yaşındaki şarkıcı yavaşça kıyafetlerini çıkardığı videoda söze, “Beni tanıyor musunuz? Beni gerçekten tanıyor musunuz?” diye başladı ve şöyle devam etti:

“Fikirlerime, müziğime, kıyafetlerime, bedenime dair fikirleriniz var. Bazı insanlar giyimimden nefret ediyor, bazıları övüyor. Bazıları bunu diğerlerini aşağılamak için kullanıyor, bazıları da beni aşağılamak için. Ama izlediğinizi her zaman hissediyorum.”

“Daha mı küçük olmamı isterdiniz? Daha mı güçsüz? Daha mı tatlı? Daha mı uzun? Daha mı sessiz olmalıydım? Omuzlarım sizi tahrik mi ediyor? Yoksa göbeğim mi? Kalçam? Doğduğum vücut, istediğiniz bu değil miydi? Kim olacağımızı biz seçeriz. Ne kadar önem arz edeceğine de biz karar veririz. Eğer bol giyersem… Eğer dar giyersem… Kim karar veriyor buna? Benim değer kavramım senin bakış açına göre mi şekilleniyor? Yoksa senin ne düşündüğün benim yükümlülüğüm mü değil?”

Billie Eilish bu videoyu ilk kez Mart ayındaki dünya turnesinde hayranları için yayınlamıştı. Ancak şarkıcının Miami American Airlines Arena‘daki konserinde verilen bir ara esnasında büyük ekranlara yansıtılarak gösterilen film sadece bu konserin izleyicileri tarafından görülmüştü.

İşte Billie Eilish’in çarpıcı kısa filmi!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam