Oğuzhan Koç - Ev

Oğuzhan Koç ve Yeni Albümü: Ev

Ayşe Aslıhan

Oyuncu ve müzisyen Oğuzhan Koç, uzun bir aradan sonra gelen yeni albümünü duyurdu.

2008 yılında yayın hayatına başlayan Çok Güzel Hareketler Bunlar programıyla tanıdığımız, hem oyunculuğu hem de müzisyenliğiyle hayranlık uyandıran Oğuzhan Koç; YouTube‘da yayınladığı ve yüksek dinleyici sayılarına ulaştığı parçaları haricinde, uzun bir aradan sonra yeni albümünü yayınladı.

Albümün duyurusunu ise, geçtiğimiz günlerde attığı bir tweet ile yaptı.

5 yeni şarkısının yayında geçmişteki popüler şarkılarını da cover ile yeniden bizlerle buluşturan Oğuzhan Koç‘un şarkılarının arasında daha önce Murat Boz‘dan dinlediğimiz “Yüzüm Yok” şarkısı da var.

Albümün “Ev” ismi ise; sadeleşme ve kendine dönme sürecini temsil etmesi için seçildi. Oğuzhan Koç‘un olgunlaşan tarzını ve dönüşen müzik anlayışını da ifade eden albümde yer alan tüm yeni şarkıların söz ve bestesi Oğuzhan Koç‘a, düzenlemeleri Çağrı Telkıvıran‘a ait.

Koçun yeni albümünün tamamını dinlemek isteyenleri ise şöyle alalım…

Oğuzhan Koç kimdir?

Oğuzhan Koç, 13 Mayıs 1985’te Erzincan’ın Refahiye ilçesinde Bahattin ve Kıymet Koç çiftinin ikinci erkek çocukları olarak dünyaya geldi. 13 Mart 1992 tarihinde yaşanan Erzincan depreminin ardından ailesiyle Bursa‘ya taşındı. Müzik eğitimi almak isteyen Oğuzhan Koç, Ali Cengiz Çelenk Korosu’nun sınavlarına girdi ve kazandı.

8 yaşında Bursa Devlet konservatuarı hocalarından müzik eğitimi almaya başladı, 16 yaşına kadar devam etti. İlkokulun ardından Gazi Anadolu Lisesi’ne girdi, ortaokul ve lise eğitimini tamamladı. Lisede hem müzik hem de tiyatro ile ilgilendi. O sırada hala yakın arkadaşı olan ve birlikte projelerine devam ettiği Eser Yenenler ile arkadaş oldu.

Lise eğitiminden sonra bir yıl Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne devam etti ancak bu bölümde okumak istemediğine karar vererek 2005 yılında İstanbul’a gelerek arkadaşı Eser Yenenler’in yanına yerleşti.

İstanbul’da çeşitli yerlerde sahne aldı ve İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü’ne girdi.

2007 yılının Ağustos ayında BKM’ye katıldı. 2009 yılında Yılmaz Erdoğan’ın filmi Neşeli Hayatlar’da yer aldı. Sonrasında fenomen haline gelen “Çok Güzel Hareketler Bunlar” komedi programında hem oyunlar yazdı hem de oyuncu olarak yer aldı.

Ferhat Göçer ve Gülben Ergen gibi isimlere yazdığı ve bestelediği şarkıları verdi.

Star TV’de 2013 Mayıs ayında Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak ile beraber “3 artı 1″ isimli gece şovuna başladı. Programı Acun Ilıcalı‘nın satın almasıyla 5 Ekim 2013 tarihinden itibaren “3 Adam” adıyla devam etmekteydi. Ancak Oğuzhan Koç, Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak, 3 Adam Yapım isimli yapım şirketi kurdular ve programa bir süre ara verdiklerini açıkladılar.


Oğuzhan Koç, “O Ses Çocuklar” programında Burak Kut ve Hadise ile birlikte jüri üyeliği de yaptı.

Bugün hala sanat hayatına devam etmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=G_sk0XxtaFE

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam