Bayram haftasına girdik, insanlar kurbanlarını kesip, ibadetlerini gerçekleştiriyorlar. Biz de bu bayram evde kalacaklara özel, içlerini ısıtacak sıcacık filmler öneriyoruz… İyi bayramlar!

Kurban bayramının 9 gün olması herkesin tatil planları yapmasına neden oldu. Kimi kendini serin sulara bırakmak için Ege’ye, kimiyse aile ziyareti için memleketlerine gitti. Hiçbir yere gitmeyip evinde kalmayı planlayanlarsa ne yapacaklarını düşünmeye başladı. Endişelenmeyin, Karma Türkiye burada… Bayram’da evde kalanlar için hazırladığımız izlenecek filmler listesiyle sizlerleyiz, buyurun listeye…

Bir Adam Sandler filmi: Büyükler!

Sıcak aile filmi denilince akla gelen ilk isimlerden biridir Adam Sandler… Sandler, yaptığı komik filmlerle tanınıyor. Oynadığı birçok film harici, bayrama en çok yakışacağını düşündüğümüz film, tabii ki Büyükler!

Büyükler, küçükken iyi arkadaş olan ve Dört Temmuz hafta sonu için aileleriyle birlikte otuz yıldan beri ilk kez bir araya gelen beş erkek hakkında dur durak bilmeyen bir komedi. Kaldıkları yerden arkadaşlıklarına devam eden bu beş kişi, ilerleyen yaşın büyümek anlamına gelmediğini keşfederler.

Şerefsizim benim aklıma gelmişti: Free Guy!

Çoğumuzun sorguladığı bir gerçek: Simülasyonda mı yaşıyoruz? Film, bir açık dünya oyununda yaşayan, karakterin hayatına odaklanıyor. Filmin başrolündeyse son dönemin popüler ismi Ryan Reynolds var.

Gerçek Kahraman, açık dünya oyunu olan Free City’de bir arka plan karakteri olduğunu keşfeden bir banka memurunun sıradışı hikayesini konu ediyor. Guy, rutin bir hayat süren ve bir bankada memur olarak çalışan genç bir adamdır. Bir gün genç adam, Free City adında acımasız bir açık dünya oyununda arka plan karakteri olduğunu keşfeder. Bu keşif onun hayatının bambaşka bir hal almasına neden olur. Artık kendi hikayesinin kahramanı olmaya karar veren Guy, sınırları olmayan bu dünyada hayatta kalmak ve diğer karakterleri kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Listeye Devam Filmi, Yine Sandler’dan: Pixels!

Adam Sandler’ın bir filmi daha. Hem sıcak, hem komik, yani klasik Sandler filmi. Üstelik oldukça da ilginç bir konuya sahip…

1980’li yılların unutulmaz figürleri Sam Brenner, Will Cooper, Ludlow Lamansoff ve Eddie “Ateş Püskürten” Plant, atari salonlarında dünyayı binlerce kez kurtardılar. Şimdi, dünyayı ilk kez gerçekten kurtarmak zorunda kalacaklar. Uzaylılar, atari oyunlarının video yayınlarını keşfedip, bunları gerçek birer savaş ilanı zannederler. Video oyunları aracılığıyla Dünya’ya hücum ederler. ABD Başkanı Cooper’ın PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede ve Space Invaders’ın saldırılarını engellemek ve dünyayı kurtarmak için video oyunu kahramanlarından yardım istemek dışında bir şansı kalmamıştır. Teğmen Violet Van Patten ise onlara benzersiz silahlar temin ederek ekibe katılacaktır.
Başlıca rollerini Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad ve Brian Cox’un üstlendiği filmin yönetmeni Chris Columbus.

Çocukluğumuza Dönelim: Charlie’nin Çikolata Fabrikası

Johnny Depp‘in, kendi benliğinden çıkıp Willy Wonka olduğu harika film… Bayram günü, çikolatalarınızı yerken, fabrika yolculuğuyla harika anlar yaşayacaksınız…

Son derece sıra dışı bir yapıya sahip olan Willy Wonka’nın bir çikolata fabrikası vardır. Bu fabrikayı, kendisinden sonrası için bırakabileceği birini aramaktadır. Bir değerlendirme yapabilmek için yarışma düzenler. Önce eğitecek sonra da zamanla yerini devredecektir. 5 çocuk seçer. Bunlardan birisi Charlie’dir. O fakir bir aileden gelen bir çocuktur. Diğerleri ile birlikte çikolata fabrikasını gezerler. Charlie’nin orada görecekleri, çok etkileyecek ve onu Wonka’nın hayal alemine çekecektir. Tim Burton, bu işte en iyilerden olarak yeni bir fantastik komedi ile karşımızda.

Macera Dolu Bir Oyun: Jumanji!

Doksanlı yılların kült filmi, Jumanji! Seri film olarak, bayram günlerinde seyredilebilecek harika bir seri… Ne duruyorsun, izlesene!

Dört sıra dışı arkadaş bir video konsol oyunu bulur. Daha önce kimse bu oyunun adını duymamıştır. Heyecanla oyunu incelemeye başlayan ve oynamaya koyulan dört ergen kendilerini vahşi bir ormanda avatarların bedenlerinin içinde bulurlar. Kısa bir süre sonra Jumanji ile oynadıklarının düşünen çocuklar kendilerinin de bir oyunun içinde olduğunu keşfederler. Sonsuza kadar Jumanji’nin içinde hapsolmamak için hayatların macerasını yaşamak zorundadırlar.
1995 yapımı kült film Jumanji’nin devam halkası olan filmin başrollerini Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart ve Nick Jonas üstleniyor. Filmin yönetmen koltuğunda Jake Kasdan otururken, filmin senaryosu ise Scott Rosenberg’e emanet.

Bu hem sıcak, hem güzel üç sıcak filmi izleyerek günlerinizi güzelleştirebilirsiniz. Ne diyelim sıcak havaların kasvete dönmediği, harika bir bayram dileriz… İyi bayramlar!

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam