mor ve ötesi

mor ve ötesi’nin Yeni Albümü Üzerine: Sirenler

Ayşe Aslıhan

Global ve yerel problemler hepimizin aklını meşgul ederken, böyle zorlu bir dönemde sanata ve elbette müziğe ihtiyaç duyuyoruz. Bu dönemde ülkemizin en önemli gruplarından, çok sevdiğimiz mor ve ötesi yeni bir albüm yayınladı. Sirenler albümü yayında!

Şarkıların söz ve müziği her zaman olduğu gibi gruba ait. Onlara eşlik eden İstanbul Strings, koro ve Ozan Tügen mor ve ötesi’nin incelikli bestelerini daha da derin yapıyor. Albümün prodüktörlüğünü daha önce de Gül Kendine albümünün yapımcılığını yapan Volkan Gürkan üstleniyor.

Sirenler ile mor ve ötesi, albümlerinin adlarını şarkılardan veya şarkı sözlerinden alma geleneğini bozuyor. Albümün kapağındaki kadın figürü ve deniz canlılarıyla, sirenin akla gelen ilk anlamının kullanılmadığı aşikar.

sirenler

Siren; Yunan mitolojisindeki deniz kızına benzer, tehlikeli bir yaratığın adı. Efsaneye göre sirenlerin şarkıları denizcileri mest eder… Ve sirenler denizcileri şarkıları ile etkisiz hale getirip ölüme sebep olur. Harun Tekin, Kafka’nın Sirenlerin Sessizliği eserinden alıntısıyla ve Adamın Dibi şarkısıyla müzik kadar sessizliğin önemine de parmak basıyor. Yani Sirenler için dinleyicinin yorumuna göre büyüleyici şarkıların sahibi ya da kaçışı olmayan bir sessizlik diyebiliriz.

Albümde toplam 11 şarkı, 52 dakika, üçer şarkılık üç bölüm var. Bu şarkıları birbirlerine bağlayan iki şarkı. Mavi bölümde “geçmişimizin hüznü”, kırmızı bölümde “şimdi yaşadığımız öfke” ve ikisinin ortaklaştığı  bölümde “gelecek umutlarımız.”

Yeni albümü tüm dijital müzik platformlarında dinleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=UIOzInocCdY

Sirenler full albümü dinlemek için;

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam