bradd pitt

Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Brad Pitt Filmi

Ayşe Aslıhan

1963 doğumlu Brad Pitt, 7’den 70’e herkesin gizli gizli de olsa hayran olduğu bir aktör! Fakat Pitt‘in, bu kadar tanınmadan önce maskotluk ve şoförlük gibi işlerle uğraştığını biliyor muydunuz? Tabii böyle bir starın tanınması çok da uzun sürmedi… Perdelerde boy göstermeye başladıktan sonra, yan rollerden baş rollere geçişi de elbette hızlı oldu.

Hem yakışıklı, hem yetenekli, hem de iyi bir insan; Brad Pitt! Pitt, özellikle oynadığı rollerle izleyicinin gönlünü fethetmeyi başardı… Herkes kabul etsin ki en sevilen ve en güzel filmi Dövüş Kulübü (Fight Clup) idi. Dövüş Kulübü’nün yanı sıra onlarca mükemmel dizide ve filmde rol alan Pitt’in en güzel 5 filmini sizler için seçtik!

Yedi – Se7en (1995)

Seven’ın senaryosu Kevin Walker tarafından yazıldı… Film; Hristiyanlığın 7 ölümcül günahını işleyenleri kendi vahşi yöntemleriyle öldüren bir seri katili ve onun peşindeki iki polis dedektifinin çabalarını konu alıyor. Hollywood yapımı bir gerilim filmi olan Seven’da sizce dedektifler başarılı olmuş mudur?

Dünya Savaşı Z – World War Z (2013)

Gerry (Brad Pitt) Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babası… Arabada giderken trafikte bir sorun olduğunu fark ediyor ve her zamanki yolundan değil, farklı yollardan gitme kararı alıyor. Yalnız tehlike hızla yaklaşıyor! BM çalışanı olan Gerry, ailesini güvenli bir bölgeye yerleştirip, dünyayı kurtarmaya gidiyor. Zamanla yarışarak… Sizce Gerry bunu başarıyor mu dersiniz?

Savaş Makinesi – War Machine (2017) 

Savaş Makinesi – War Machine (2017)

Yönetmenliğini David Michôd‘un yaptığı filmin senaryosunu ise yine Michôd’un yazdığı filmde, Amerika’nın Afganistan’la olan savaşının kampanyasını yürüten insanlara odaklanan bir hiciv… Baş rollerinde başarılı oyuncular Brad Pitt ile Tilda Swinton yer alıyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Lakeith Stanfield, Anthony Michael Hall, Emory Cohen ve usta aktör Ben Kingsley yer alıyor.

Sizce de Brad Pitt‘e her rol yakışmıyor mu?

Truva – Troy (2004)

 

Yıl; milattan önce 1250… Bronz Çağının sonları… İki gelişmekte olan millet, Truva Prensi Paris’in ardından çatışmaya giriyor. Paris, Isparta Kraliçesi, Helen’i, kocası Menelaus’u terk etmesi ve kendisi ile birlikte Truva’ya gelmesi için ikna etmeye çalışıyor… Menelaus, karısının Truvalılar tarafından ele geçirildiğini öğrenince kardeşi Agamemnon’dan yardım istiyor. Agamemnon, bu durumu güç elde etmek adına bir fırsat olara görüryor… Bunun üzerine 50.000 Yunanlı taşıyan 1000 gemiyle Truva’ya savaş açıyorlar!

Bu truva atının bir örneği de Çanakkale’de bulunmakta.

Ve geldik assoliste! Dövüş Kulübü – Fight Club (1999)

Dövüş Kulübü – Fight Club (1999)

Efsane film Dövüş Kulübünü listemizin son sırasına aldık! Filmin konusu ise şöyle; Jack’in (Edward Norton) tekdüze yaşamı kronik uykusuzluk sorunuyla çekilmez bir hale gelmiştir. Ailesi ve yakın bir arkadaşı olmayan Jack, doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapi grubuna katılır. Bu toplantılar esnasında Marla (Helena Bonham Carter) ile tanışır; o da genç adam gibi hasta olmadığı halde grubun toplantılarına katılmaktadır. Jack, bir süre sonra ise hayatını kökten değiştirecek kişi olan Tyler Durden (Brad Pitt) ile tanışacaktır.

Peaky Blinders falan hikaye!
Karizmanın öz evladı, Fight Clup Brad Pitt‘tir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam