time

Time Dergisi, Son 10 Yılın En İyi 5 Oyununu Seçti

Aygün Akdağ

Time dergisi son 10 yıla damga vuran en iyi 5 video oyununu seçti. Dünyanın en saygın haber ve politika dergilerinden biri olan Time, video oyunlarının son 10 yılda niş eğlence olmaktan çıktığını ve artık ana akım haline geldiğini söylüyor.

1- Grand Theft Auto 5 (2013)

time
en iyi 5

Oyun 2004’te yaşanan bir banka soygunu göreviyle başlar. North Yankton eyaletinin Ludendorff şehrinde geçen başarısız soygunu Michael TownleyTrevor Philips ve Brad Snider düzenler. Bankadan paraları aldıktan sonra polislerle mücadele sırasında Brad, Ajan Dave Norton tarafından öldürülür. DaveMichael‘ı da vurarak yaralar. Trevor takımı arkada bırakmadan polislerle çatışmaya devam etmek istese de Michael ona kaçmasını söyler. Trevor sivil bir kadını rehin alarak kaçmayı başarır. Sonraki sahnede Michael‘ın cenazesi görünür. Ancak gömülen kişi aslında Brad‘dir ve Michael yaşamaktadır ve sigarasını içerken cenazeyi uzaktan seyretmektedir. Michael TownleySan Andreas eyaletinin Los Santos şehrinde ailesiyle birlikte tanık koruma programına girerek “Michael De Santa” takma adını alarak yaşamaya başlar.

2- The Legend of Zelda: Breath of the Wild (2017)

time

Oyun, The Legend of Zelda serisinin 19. oyunu olup 3 Mart 2017 tarihinde Wii U ve Nintendo Switch için piyasaya sürüldü. Breath of the Wild, serinin kronolojisinin son oyunu olup oyuncu Hyrule krallığını tahrip etmeden önce Calamity Ganon’u yenmek için yüz yıl süren bir uykudan uyanan Link’i yönetmektedir.

3-Fortnite (2017)

Bu oyun görev odaklı bir oyundur, içerik manasında oldukça zengin olması oynayanları oldukça tatmin ediyor.

4-League of Legends (2009)

time

League of Legends tempolu, rekabete dayalı, strateji oyunlarının heyecanını rol yapma oyunlarının öğeleriyle bir araya getiren çevrim içi bir oyundur. Tasarımları ve oynanışlarıyla kendine özgü şampiyonlardan oluşan iki takım, çeşitli savaş alanlarında ve oyun modlarında başa baş mücadele eder. League of Legends sürekli çeşitlenen şampiyonları, sık sık güncellenen içeriği ve canlı turnuva ortamıyla, her beceri seviyesindeki oyuncunun sıkılmadan çok uzun süre oynayabileceği bir oyundur.

5- Minecraft (2019)

time

Markus “Notch” Persson tarafından 2009’da bir haftada yazılmış, resmi olarak 2011 yılında yayınlanmış ve kısa sürede de tüm dünyaya yayılmış bir bilgisayar oyunu. En basit anlatımıyla bloklarla kendinize bir dünya yaratıyorsunuz. İlk baktığınızda çok rahatsız edici geliyor görüntü çünkü son derece basit grafiklerden oluşuyor. 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam