Bir Solukta Okuyacağınız Kısa Kitaplar!

Cansu Özer

Kitapseverler için kısa kitap, uzun kitap ayrımı yoktur elbet… Yine de bazen bir yolculukta, sıkışık trafikte ya da dışarıda kahvemizi yudumlarken bir solukta okuyacağımız kısa ama bize bir şeyler katabilecek keyifli kitaplar okumak isteriz.

İşte karşınızda kısa kitaplardan oluşan bir liste!

Kırmızı Pazartesi

Gabriel Garcia Marguez‘in 1981 yılında yayımlanan hikayesi Kırmızı Pazartesi, aslında sonu başından belli. İşleneceğini herkesin bildiği ama kimsenin engel olmadığı bir cinayeti anlatıyor. Marguez’in çocukluğunu geçirdiği kasabada yaşanmış bir cinayeti anlattığı bu kitabına ön yargıyla yaklaşmamanızı tavsiye ederim. Sürükleyici ve derin çözümlemelere sahip bir kitap!

Fareler ve İnsanlar

John Steinbeck romanları sert bir gerçeklikten bahseder. Fareler ve İnsanlar’da ise iki zıt karakter olan zeki George ve güçlü Small’un dostluğu anlatıyor. Steinbeck, küçük bir toprak satın alıp insanca yaşamanın hayalini kuran bu iki insanın hikayesini sunmakta. Sadece insanın insanla kurduğu ilişkileri değil insanın doğayla kurduğu ilişkiyi de ele alır.

Sıfır Noktasındaki Kadın

Neval El Seddavi’nin ölüm hücresinde idamını bekleyen Mısırlı fahişe Firdevs’in hikayesini anlatan kitabı. Bu dünyada kadın olmanın, hele bir “fahişe” olmanın getirdiklerini Firdevs’in anlatımıyla bir tokat gibi yüzümüze çarpıyor. Dünyanın herhangi bir köşesinde herhangi bir kadının sıfır noktasında beklediği gerçeğiyle yüzleşmemizi istiyor!

Morgue Sokağı Cinayetleri

Korku, gerilim ve polisiye türünün öncüsü Edgar Allan Poe’nin kısa öyküsü. Öykü Paris’te olduğu varsayılan Rue Morgue’da istikam eden Madame L’Espanaye ve kızının kafaları karıştıran bir şekilde ölmelerini konu alıyor. Yaklaşık 60 sayfa gibi bir uzunluğuyla bir oturuşta okuyabileceğiniz sürükleyici bir kitap!

Doğu Yolculuğu

Hermann Hesse’nin, hayranı olduğu Doğu ve Doğu felsefesi, mistisizminin en yoğun hissedildiği kitaplarından biri. Kitapta Hesse, bir cemiyete bağlı olan insanın buradan kopuşunu ve cemiyetten koptuktan sonra yaşam karşısında bocalayışını anlatıyor.

Küçük Kara Balık

Samed Behrengi’nin kaleme aldığı bir çocuk kitabı. Yalnız çocuk kitabı dendiğine bakmayın! Her yaştan insanların okuması gereken bir hikaye. Küçük Kara Balık, amaçsızca yüzmekten sıkılan bir balıktır. Günün birinde özgür denizlere açılmak ister. Ancak bu fikrine kimse sıcak bakmaz ve herkes onu vazgeçirmeye çalışır. Küçük Kara Balık bunları dikkate almaz ve serüvenlerle dolu bir yolculuğa çıkar.

 

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam