yıldız

Yıldız Kenter Belgeselinin Çekimleri Başladı!

Ayşe Aslıhan

“Yıldız Kenter” belgeselinin çekimleri başladı!

Her anı tiyatroyla dolu ömrünün ardından 2019’da aramızdan ayrılan Yıldız Kenter’in hayatını izlemek gerek… İşte bunu anlatan belgeselin çekimleri Selçuk Metin’in yönetmenliğinde başladı! Prof. Dr. Dikmen Gürün’ün danışmanlığını üstlendiği belgeselin senaryosunu ise Zeynep Miraç yazdı. Belgesel, Temmuz ayında ENKA Sanat’ta gerçekleştirilecek bir prömiyer gösterimle izleyiciyle bir araya gelecek.

ENKA Sanat, Türk tiyatro tarihinin yapı taşlarını oluşturan birbirinden değerli sanatçıların ilham verici hikâyelerini kayıt altına aldılar. Gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yapım sponsorluğunu üstlendiği belgesel serisine, 2019 yılında aramızdan ayrılan Türk tiyatrosunun ve sinemasının duayen ismi “Yıldız Kenter” ile devam ediyor.

Senarist Zeynep Miraç, belgeselin senaryosunu yazarken Prof. Dr. Dikmen Gürün’ün “Tiyatro Benim Dünyam” kitabının izinden gitti. Tiyatrocu, eğitmen, anne, yurttaş, insan Yıldız Kenter’i anlatmak için birlikte oynadığı oyuncuların, aile fertlerinin, öğrencilerinin ve yakın dostlarının tanıklıklarına başvuruyor. Yönetmenliğini Selçuk Metin’in, görüntü yönetmenliğini ise Doğan Sarıgüzel’in üstlendiği belgesel geliyor! Ayrıca belgesele oyun programları, afişler, fotoğraflar, gazete kupürleri ve görüntüler de eşlik edecek.

Yıldız Kenter’i, hayatına ve sahnesine tanıklık edenlerden dinleyeceğiz!

Belgesel, Yıldız Kenter’in kişiliğini, hayata ve tiyatroya bıraktığı izleri odak noktasına alıyor. Genco Erkal, Haldun Dormen, Kadriye Kenter, Müjdat Gezen ve Tilbe Saran gibi yıldızlar var. Ayrıca Ayhan Kavas, Bartu Küçükçağlayan, Bülent Şakrak, Demet Akbağ, Demet Evgar, Dikmen Gürün, Engin Hepileri, Filiz Kutlar, Hakan Gerçek, Jülide Kural, Mehmet Birkiye, Nergis Çorakçı,  Okan Yalabık, Suat Öztuna ve Yeşim Koçak ile yapılmış röportajlar da yer alacak.

İzleyicilere 1940-50’lerin Ankara’sı ile son 50 yılın İstanbul’una dair ipuçları da veriyor. Belgeselin, çekim ve kurgu süreci yakında bitecek. Daha sonra ilk gösteriminin Temmuz ayında ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda olacak.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam