Zamanda Yolculuk Yaptıran 6 Yabancı Film!

Ayşe Aslıhan

Hepimiz farklı bir döneme seyahat etmek için bir zaman makinesine sahip olmayı hayal etmişizdir. Bazı insanlar 19. yüzyılda bir adam olmak isterken, diğerleri Marilyn Monroe‘nun Yaz Bekarı filmindeki elbisesi dalgalanırken onu görmeyi ister… Bazıları ise bu isteği filmlerde, dönem dizilerinde dindirir! Bizler de sizin için, zamanda yolculuk yaptıran en iyi filmleri listeledik.

Lady Chatterley’s Lover

Sir Clifford Chatterley’in karısı olan Constance Chatterley‘in karmaşık aşk hikayesini anlatıyor.

Kocası savaştan döndüğünde, çiftin arası açılmaya başlar… Kocasının bir yaralanma nedeniyle vücudunun alt kısmı da felç olmuştur. Başlangıçta, eşi yeni olaylara alışmaya çalışır, ancak daha sonra farklı bir adamda rahatlık bulur.

In Secret

Genç ve güzel Thérèse kuzeni Camille ile evlenmiştir. Bencil kocası sürekli sağlığı hakkında şikayet etmektedir. Thérèse aslında ondan hiç hoşlanmamaktadır, bu yüzden kocasının yakın arkadaşlarından biri olan Laurent ile çok tutkulu bir ilişki yaşamaya başlar.

Portrait of a Lady on Fire 

Film, 1770’lerde Brittany’de geçiyor…

Sanatçı Marianne bir emlak sahibinin kızı olan Héloïse’nin portresini çizmek için sahile gelir. Resim, Héloïse’in Milano’daki nişanlısına gönderilecektir. Ama kız evlenmek istemiyor ve bir protesto olarak, tablo için poz vermeyi reddeder. Tablosunun gizlice yapılması gerekecektir…

Farewell, My Queen 

Marie Antoinette‘in okuyucularından Sidonie Laborde‘nin anılarına dayanıyor. Filmde, 14 ve 15 Temmuz 1789’un gerçekleşen Bastille olayları anlatılıyor. Devrim başlıyor ve hizmetçiler kraliçelerini terk ediyor!

A Promise

Yaşlı bir adam genç bir erkek sekreteri işe alır. Adam patronunun inanılmaz güzel karısına aşık olur. Duygularına hakim olmaya ve bastırmaya çalışırlar...

Hyde Park on Hudson 

Amerikan Başkanı Roosevelt ve kuzeni Margaret Stucki arasındaki geçen romantik bir hikayeye dayanır. Olaylar, Başkan’ın İngiliz Kraliyet ailesinin New York konutuna girdiği 1939’da gerçekleşir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam