Bu Senenin Yıldızları: 2019 İçin Kimler Albüm Müjdesi Verdi?

Ayşe Aslıhan

Her ne kadar artık hayatımızdaki birçok şey gibi müzik piyasası da dijital yollarla büyüyor olsa da, hala somut yapımlara da elbette çok değer veriyoruz. Ardımızda kalan senede Türkiye’de de, dünyada da şahane albümler çıktı ve çokça sattı.

Gurur kaynağımız olan yerli albümlerden biri, yurt dışında da adından söz ettiren Gaye Su Akyolun “İstikrarlı Hayal Hakikattir” albümüydü örneğin. Dünyada ise bu yılın en çok dikkat çeken albümü muhtemelen Drake’ın “Scorpion” albümüydü. Belki de Beyoncé ve Jay-Z’nin The Carters adıyla ortaklaşa yayınladıkları albüm “Everything Is Love” idi, kim bilir?

2018’in en iyi albümleri konusunda satış rakamlarını göz ardı ettiğimizde, herkesin başka görüşleri vardır tabii… Fakat 2019’da albümleri çıkacağını müjdeleyen yerli ve yabancı sanatçıları gördüğümüzde, bu senenin ne kadar verimli ve dolu geçeceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz!

 

  •  Ajda Pekkan, 20 yıllık anlaşmasıyla beraber 2019’un ilk aylarında albüm çıkartacağının haberini verdi.

 

  • Baba ZuLa grubu da 2019’un son aylarında yeni albümlerini piyasaya sürecekler. Sessizlikleri ise devam ediyor…

 

  • Adele, 2015 yılından beri ortalıkta yoksa da; 4. stüdyo albümüne dair çalışmalar yaptığı ve bu sene sevenleriyle kavuşturacağı haberlerini duyuyoruz.

 

  • Rammstein grubu da yeni albümünün “muhtemelen Nisan ayında çıkacağını” açıkladı. Grubun gitaristi Richard Kruspe, albüm için “Bir sonraki adım, hayranların bu konuda ne düşüneceği olacak. Ama bence kayıt yapma dünyasında, ilk önce kendinizi memnun etmek çok önemli” dedi.

 

  • Hayko Cepkin, 2019 yılında çıkaracağı albümün müjdesini verirken şöyle söyledi: “Hayatımın, fikirlerimin ve müziğimin olgunluk dönemine giriyorum. Bu zamana kadarki birikimlerimi daha güçlü aktarmama imkan sağlayacak olan son değişim de gerçekleşti. Şimdi onlar düşünsün!”

 

  • 10. stüdyo albümünün çalışmalarında olduğunu aylar evvel heyecanla duyuran Göksel, 2019’da çıkması beklenen albümde üç tane de Mabel Matiz şarkısı olduğunu ve çok heyecanlandığını söyledi!

  • Gripin, yeni albüm duyurusunu çarpıcı şekilde yaptı: “maNga ile bir sürpriz hazırlıyoruz!”

  • Tom Morello’nun çok beğendiği Amerikalı rock grubu olan Tool’un yeni albümünün 2019’da çıkması merakla bekleniyor.

  • Güzelliği ve şarkılarıyla baş döndüren Lana Del Rey de, bu sene 29 Mart’ta albümünü çıkartacağını duyurdu.

  • Albüm çalışmalarında olduğunu bildiğimiz Haluk Levent, 2019 yılında bu kez yeni albümü için sahnelerde olacak!

Bildiğimiz, bilmediğimiz bütün albümler ve projelerle ilgili heyecanlı bekleyiş şimdilik sürüyor.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam