tom ve jerry

Tom ve Jerry’nin Gerçek İsimleri Açıklandı!

dilruba


Tom ve Jerry’nin gerçek adı açıklandı!

Gerçek isimler Thomas Jasper Cat Sr. ve Gerald Jinx Fare. Böylece ikilinin tam adı, Warner Bros. tarafından geliştirilen oyun platformu MultiVersus‘ta da yer aldı.

1940’lardan beri bilinen çizgi film kahramanları Tom ve Jerry‘nin gerçek isimleri ortaya çıktı. Ve ikilinin ilk kez 1940 çizgi filmi Puss Gets The Boot’da göründükleri orijinal isimleri Jasper ve Jinx oldu.

ComicBook’un bildirildiği üzere; Tom ve Jerry’nin gerçek adı Thomas Jasper Cat Sr. ve Gerald Jinx Fare. Ayrıca Tom ve Jerry’nin tam adları, Warner Bros tarafından geliştirilen oyun platformu MultiVersus’a da dahil oldu.

Tom Ve Jerry’i bilmeyen var mı?

tom ve jerry gerçek ismiTom ve Jerry, William Hanna ve Joseph Barbera tarafından yaratılan bir dizi kısa filmdir. Yerli kedi Tom ile ev faresi Jerry’nin arasındaki şiddetli ve komik mücadeleleri konu alır. Bir animasyon dizisidir.

Tom ve Jerry ile ilgili ilk çizgi film 1940’ta ortaya çıktı. Ayrıca Hanna ve Barbera, 1940 ve 1957 yılları arasında Hollywood’daki MGM animasyon stüdyosunda 11 kısa film yazıp yönettiler. Ve bunlardan on üçü Akademi Ödülü’ne aday oldu. Özellikle yedi tanesi En İyi Kısa Animasyon Film dalında Akademi Ödülü aldı.

Hollywood animasyonu oldu!

Metro Goldwyn Mayer animasyon stüdyosu kapandıktan sonra, Gene Deitch 1960 yılında Tom ve Jerry’nin yapımına devam etti. Ve çekimler Batı Avrupa’da başladı. 1963’te Tom ve Jerry, Chuck Jones’un devralmasıyla Hollywood‘a döndüler. Ve kısa dizi sona erdiğinde 1967’de toplam 161 kısa film yapılmıştı.

1970’lerde Hanna Barbera bir film stüdyosu kurdu ve filmler televizyonda gösterildi. Böylece seksenler ve doksanlar boyunca çeşitli televizyon programları yayınlandı. Birçok uzun metrajlı filmler çekildi. Ayrıca özel filmler üretildi. Bugün, Tom ve Jerry’nin hakları Warner Bros’a aittir. Ayrıca 2006’dan beri Tom and Jerry Tales adıyla yeni seriler yapılmakta ve ABD’de çeşitli televizyon kanallarında da vardır.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam