Otantik Güzelliğin Merkezi Baltık Ülkeleri

Aygün Akdağ

Oldukça zengin doğal ve tarihi güzelliklere sahip, hak ettiği değeri göremeyen Baltık ülkelerine bir yolculuk yapalım mı?
Baltık ülkelerinde kimler var? Estonya, Letonya, Litvanya, İsveç, Finlandiya, Almanya, Polonya, ve Rusya ama 1992’de Baltık Denizi Devletleri Konseyi kurulduğunda bu ülkeler arasına Danimarka, Norveç ve İzlanda da katıldı.

Baltık Ülkelerinde Gezilecek Yerler

Estonya


Başkent: Talinn

baltık ülkeleri

Estonya’nın başkenti olan Talinn, Baltık ülkelerinde gezilecek yerler arasında ilk sırada. Talinn Baltık ülkelerinin göz bebeği olarak görülüyor. UNESCO, Talinn’in eski şehir merkezini Dünya Mirası Koruma Listesi’ne almış durumda. Kentte görülmesi gereken yerlere bakalım.

Alexander Nevsky Katedrali

Baltık ülkeleri

Soğan şeklindeki kubbeleri ile Ortodoks Hristiyanları için önemli bir sahip olan bu yer kentin tam olarak simgesi denebilir. Eski bir şehir olmasına rağmen Ortaçağ’dan kalmamış 1900’lü yıllarda Hristiyanlara kapılarını açmıştır.

Pikk Jalg ve Lühike Jalg

Baltık ülkeleri

Estoncada uzun bacak ve kısa bacak anlamına gelen, Pikk Jalg ve Lühike Jalg. Adlarının böyle olmasının sebebi, önceden kısa bacak sokağında yayalar, uzun bacak sokağında ise atlı arabalar gezebiliyormuş. Pikk Jalg ve Lühike Jalg gitmek için Tompee Tepesi’nden aşağıya doğru inmeniz yeterli.

Letonya
 
Başkent: Riga

Baltık ülkelerinin güneyinde yer alan Letonya’da canlı şehir hayatı ve bütçeye dost ekonomisi nedeniyle turistlerin ilgi gösterdiği Letonya’nın başkenti Riga’da birbirinden şık restoranlar, oteller ve kaplıcalar bulunuyor. Baltık ülkeleri arasında en yüksek nüfusa sahip olan Riga . Eğitim, kültür, ekonomi, endüstri ve denizcilik gibi pek çok alanda gelişmiş bir kenttir.

House of Blackheads

baltık ülkeleri


1300’lü yıllarda inşa edilen House of Blackheads, Riga’nın simgesi diyebiliriz, özgün ve çarpıcı mimarisi yıllar içinde şehirle özdeşleşmiş. . II. Dünya Savaşı döneminde zarar gören yapı, restorasyon sonrası bugünkü halini almış. Yan tarafında bulunan St Peters Kilisesi güzel işlemeli kulesiyle görülmeye değer. Ayrıca, 130 metrelik saat kuleside Riga’nın en yüksek yapılarından.

Litvanya

Başkent: Vilnius

Ülkenin en kalabalık kenti Vilnius ise hareketli yaşamı, zengin kültürü, renkli gece hayatı ve uygun fiyatlarıyla hem turistlerin hem de Erasmus değişim programı öğrencilerinin yıllardır gözdesi. Litvanya’nın mutfak kültürü Türk mutfağı ile yakın mantı, börek tarzı hamur işleri yaygın.

Old Town (Eski Şehir)

Baltık ülkeleri

Litvanya’da hemen hemen her şey Old Town’da burada gezmeye Pilies ve Didzioji Caddeleri’nden başlayabilirsiniz. Burada şehrin en canlı caddelerinde sokak müzisyenlerine kulak verebilir, caddeye bakan sevimli kafelerde bir şeyler atıştırabilirsiniz. Pilies Caddesi’nden yürümeye başladığınız zaman St. Stanislav, St. Vladislav bulunduğu Katedral Meydanı devam edince Gediminas Kales ve Kulesi eğer panoramik manzara görmek istiyorsanız Vilnia Nehri’nin kıyısındaki St. Annes Kilisesini görebilirsiniz.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam