jackman

Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Hugh Jackman Filmi

Ayşe Aslıhan

Kendisini genel olarak Wolverine ve Logan karakterleri ile tanıyoruz. Ünlü aktör Hugh Jackman, sinema dünyasının en yetenekli isimlerinden biridir. Bizler de size Jackman‘ın Wolverine dışında oynadığı muhteşem filmlerini sizler için liste yaptık!

1- Bad Education

Roslyn Okulu’nda daha önce hiç görülmemiş bir saygınlığa sahip olan Frank, her daim kendisine ve giyimine dikkat eder. Bunun yanı sıra etrafına pozitif enerji yaymasıyla ve insanlara verdiği güvenle tanınır. Ancak cesur bir gazeteci öğrenci her şeyi en ince detaylarına kadar didik didik inceler. Frank’in yaptığı yolsuzlukları su yüzüne çıkarmak için çabalar.

2- Real Steel

Gelecekte geçen bu filmde boks hala popüler bir spordur. Ancak insan boksörlerin yerini artık insanların komuta verdiği robotlar almıştır. Eski boksör Charlie Kenton, hurdalardan ve metallerden robotlar yapar. Geçimini sağlamaya çalışır ancak oldukça zorlanmaktadır. Kendisinden ayrı yaşayan oğlu Max  ile birlikte şampiyonada yarışacak bir robot yapıp eğitmek üzere bir araya gelirler. Katıldıkları bu şampiyonada işler iyice kızışır. tüm engellere rağmen Charlie ve Max, ringe geri dönmek için son bir fırsat ellerine geçer.

3- The Fountain 

 

Geçmiş, günümüz ve gelecek olmak üzere üç farklı zaman diliminde geçer. Film, üç ayrı hikayeyi konu ediniyor. Bu üç adamın hikayesi her ne kadar farklı olsa da ilerleyen dakikalarda aslında ortak noktalarının aşk ve ölümsüzlük olduğu ortaya çıkıyor. 15. yüzyılda İspanya’da yaşayan Mayalı bir kaşif olan Tomás Verde, ölümsüzlük vadettiği düşünülen efsanevi bir çeşmenin arayışına çıkar. Günümüzde ise Tommy Creo isimli bir bilim adamı, kanser teşhisi konulan eşini kurtarabilmek için bir tedavi methodu keşfetmeye çalışır.

4- Eddie The Eagle

Michael Edwards kendisini başarılı bir sporcu olmaya adamıştır. Ancak katıldığı her takımda henüz kendisini gösterme fırsat bulamamıştır. Sayısız spor dallarını denedikten sonra kayakla atlama alanına yönelir. Eddie ilk başlarda bu alanda da pek başarılı olamaz ve tam da bütün ümitleri tükenmişken karşısına Bronson Peary (Hugh Jackman) adında bir antrenör çıkar.

5- The Greatest Showman

Eşi Charity  ve 2 küçük kızıyla sıradan bir hayat süren P.T. Barnum (Hugh Jackman), ailesini refah içinde yaşatamamanın verdiği üzüntüyü her gün daha çok hissetmektedir. Bir akşam aklına parlak bir fikir gelir. İnsanların daha önce hiç görmediği şeyleri insanlarla buluşturacaktır. Bu fikire ilk başta pek olumlu bakılmasa da kurmuş olduğu sirk, giderek başarı elde edecektir.

Hugh Jackman kimdir?

Hugh Jackman, 12 Ekim 1968’de Sydney, Avustralya’da doğdu. İngiliz kökenli ailesi Chris Jackman ve Grace Watson’ın 5 çocuğunun en küçüğüydü. Jackman 8 yaşındayken annesi İngiltere’ye taşındı ve oyuncu, Cambridge Üniversitesi mezunu bir muhasebeci olan babası ve kardeşleriyle birlikte yaşamaya başladı. Annesiyle olan ilişkisi bu tarihten sonra hiçbir zaman iyi olmadı.

2002 yılında X-Men filminin seçmelerine son dakikada dahil olan oyuncu, önceleri bir yan rol için düşünülüyordu… Wolverine rolü için Dougray Scott ile anlaşılmıştı ancak Scott, Görevimiz Tehlike filminin çekimlerinin uzaması dolayısıyla kadrodan çıktı. Böylece Jackman, Wolverine rolünü aldı. Çekimleri sırasında oyuncuyu olduğundan kısa gösterebilmek için türlü hilelere başvuruldu. Filmin başarısı, Jackman’ı da dünya çapında üne kavuşturdu. Serinin devam filmleri olan “X2: X-Men United” (2003) ve “X-Men: The Last Stand” (2006) yapımlarında da rol aldı.

Jackman bir solak. Aynı zamanda bir sörf tutkunu, piyano, keman ve gitar çalıyor, en sevdiği yemek ise suşi. Sigara içmiyor ve filmlerde içmesi gerektiği zaman da bu sahnelerde çok zorlanıyor. Yakınları tarafından kibar ve arkadaş canlısı biri olarak tarif ediliyor. 1998’de Avustralya’daki kriket kupasında 100.000 kişinin önünde Avustralya milli marşını söylemiş. Şu anda ailesiyle birlikte Melbourne’da yaşıyor. 2008’de gösterime girecek olan filmleri de şöyle; “Australia”, “Rebound Guy”, “The Amateur”, “If You Could See Me Now”. Son olarak Jackman, People Dergisi tarafından 5 yıl arka arkaya dünyanın en güzel 50 kişisinden biri seçilmiş!

hugh jackman

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam