spotify

#COVID19: Spotify “Birlikte Dinliyoruz” Özelliğini Duyurdu

Ayşe Aslıhan

Spotify bugün, Listening Together (Birlikte Dinliyoruz) isimli yeni projesiyle karşımızda! Salgın döneminde müziğin birleştirici gücünü ön plana çıkarmayı hedefleyen Spotify, bu özelliği henüz duyurdu.

1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da çeşitli hastaların belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine #COVID19 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı, 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik’te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı ve 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi. Türkiye’de de #COVID19 vakasının ilki, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020’de açıklandı.

Henüz kesin bir tedavi bulunamamasıyla tehlikeli bir salgına dönüşen #COVID19 ‘un dünyaya hızla yayılışıyla beraber, hastalık bulunan ülkelerde yaşam düzeni tamamen değişti. Değişimle beraber; film izleme, müzik dinleme, arkadaşlarla sohbet etme gibi kişisel sosyal aktivitelerimiz de çevrim içi hale geldi.

Spotify #COVID19 için birleştirici gücünü kullanıyor: Birlikte Dinliyoruz!

Dünyanın birçok ülkesinden kullanıcıya sahip olan Spotify‘ın “Birlikte Dinliyoruz” isimli güncellemesiyle, kullanıcılar, ülkelerde aynı anda çalınan şarkıların neler olduğunu görebilecekler!

Bu özelliği kullanmak için oluşturulan spotify.com/together adlı sitede, o anda ülkelerde çalınan şarkıların ön izlemelerini görebileceksiniz. Aynı zamanda kullanıcıların aralarında kaç kilometre mesafe bulunduğunu ve konumlarını da üç boyutlu bir dünya haritası üzerinde gezinerek öğrenebileceksiniz!

Yeni dünya düzeni, yeni uygulamalar, yepyeni şarkılar…

Maryland Today | Watch Pandemic Spread on New UMD Maps

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam