Atiye Dizi

Netflix’in Merakla Beklenen Dizisi: Atiye

Suna Simge Çakmak

Netflix‘in merakla beklenen ve nefeslerin kesileceği ikinci Türk dizisi Atiye; 27 Aralık’ta izleyicisi ile buluşacak. Fragmanı yayınlanan dizi şimdiden gündemde.

Dizinin galası 17 Aralık akşamı Beykoz Kundura Fabrikası‘nda yapıldı. Baş rollerini Beren Saat ve Mehmet Günsur‘un paylaştığı Atiye (The Gift); izleyici kitlesi tarafından merakla bekleniyor. Dizide Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova gibi isimler de oynuyor. 27 Aralık 2019 tarihinde Netflix üzerinde 190 ülkeye ulaşacak olan dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor.

Atiye Logo

İsmini Beren Saat‘in canlandırdığı Atiye’den alan dizide, bir ressamın dünyanın tarihini değiştiren Göbeklitepe’ye karşı hissettiği yakınlık ve bu gizemi çözme çabası anlatılıyor. Mehmet Günsur ise, burada kazı çalışmasını yürüten arkeolog Erhan‘ı canlandırıyor. Beren Saat karşılaştığı tüm engellere rağmen Anadolu’daki evrensel sırları ve bu alanın kendi geçmişiyle ilişkisini ortaya çıkarıyor.

Dizinin ilk sezonunun senaryosunu Jason George ve Nuran Evren Şit kaleme aldı. Atiye, fantastik ve aksiyon türündeki dizi yazarı Şengül Boybaş‘ın “Karakalem ve Dünyanın Uyanışı” adlı eserinden uyarlandı. Yönetmenliği ise Ozan Açıktan üstlendi.

Dizinin galasında 400 ünlü bir araya geldi. Gecede Netflix’in uluslararası ekibinden Netflix Türkiye ve CEE Bölgesi Uluslararası Yapımlar Direktörü Michael Azzolino açılışta bir konuşma yaptı.

Açılıştaki konuşmasında Beren Saat şunları söyledi:

Atiye aslında bu coğrafyadan çıkmış bir hikaye. Bir yandan da bu hikayede başrol Göbeklitepe. Şu an insanlık için çok önemli bir keşif olan Göbeklitepe ile ilgili bir sır açığa çıkarılmaya çalışılıyor. Biz de bu hikâyenin canlanmasına yardımcı oluyoruz. Bu hikâyede başrol aslında Anadolu.

Dizide “Erhan” karakterini canlandıran Mehmet Günsur‘un yorumları ise şöyle idi:

Kendimizi çok güvende hissettik. Netflix çok büyük bir kurum ve onun verdiği rahatlık gerçekten çok önemli. Bütün oyuncularla beraber çalışmak harikaydı. Çok iyi bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Biz yaptığımız şeyi çok sevdik.

İşte merakla beklenen Atiye’nin fragmanı!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam