Red Speedo

Sıra Dışı Bir Oyun İlk Seyircileriyle Buluşuyor: Red Speedo

Ayşe Aslıhan

Red SpeedoKazanmak için ne kadar ileri gidersiniz? Two Two Production, yeni sezonda mekana özel tasarımıyla sıra dışı bir oyunu havuza taşıyor; Red Speedo.

2016 Obie Ödüllü Red Speedo, yazar Lucas Hnath‘ın karanlık ve keskin imzasını taşırken, ahlaki değerleri ve her ne pahasına olursa olsun kazanma hırsını irdeliyor. Ün, para ve diğer çıkarlar uğruna ahlaki değerlerden nasıl vazgeçildiğine şahitlik ederken, kazanmanın affetmez ağırlığını da üzerimizde hissedeceğiz.

OYUN ÖZETİ

Ulusal Yüzme Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanmak için yapılacak müsabakadan bir gün önce, yüzücü Ray’in de içinde bulunduğu yüzme takımının tesisindeki bir buzdolabında, kime ait olduğu bilinmeyen doping ilaçları bulunur. 

Önce herkes yüzücü Tad’den şüphelense de, Ray önce avukat olan ağabeyi Peter’a, ardından da koçuna ilaçların kendisine ait olduğunu itiraf eder.

Başarılı bir yüzücü olan Ray, en yakını olan ağabeyi Peter’ın ve yıllardır rol model olarak gördüğü koçunun; ün, para ve diğer çıkarlar uğruna ahlaki değerlerden nasıl vazgeçtiklerine şahit olur.

Red Speedo, 24 Kasım’da Pera Palace Hotel‘de ilk seyircileriyle buluşacak. Biletler burada.

Yazar: Lucas Hnath
Çeviri: Kerem Pilavcı
Yönetmen: Ahmet Sami Özbudak
Oyuncular: Erol Babaoğlu, Erdem Kaynarca, Tuğçe Tanış, Mert Tümer
Prodüksiyon: Two Two Production
Işık Tasarımı: Ayşe Sedef Ayter
Hareket Tasarımı: Tuğçe Tuna
Dövüş Tasarımı: Gürhan Elmalıoğlu
Kostüm: Ceylan Atınç
Fotoğraflar: Hande Göksan
Afiş İllüstrasyon: Makbule Büyükbayrak
Asistanlar: Duygu Pelit, Mehmet Aygüzel




Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam