Kemal Sunal Belgeseli

Kemal Sunal Belgeseli Geliyor!

Ayşe Aslıhan

Türk sinemasının en önemli isimlerinden biri olan Kemal Sunal ve hayatı, belgesel oluyor. 19 yıl önce hayatını kaybeden değerli sanatçının kızı Ezo Sunal, bu konudaki açıklamalarıyla sevenlerini mutlu etti…

Türk sinema tarihindeki en önemli isimlerden Kemal Sunal‘ın hayatı, belgesele dönüşüyor. Kemal Sunal’ın kızı Ezo Sunal, babasının hayatını konu alan bu belgeselde; bugüne kadar ortaya çıkmamış bilgilerin ve fotoğrafların belgesel içerisinde yer alacağını belirtiyor.

Şu anda Kemal Sunal belgeseli üzerinde çalışıyoruz, inşallah hayata geçireceğiz. Kimin oynayacağını şu an bilmiyorum, zamanı gelince düşüneceğiz.” 
Ezo Sunal

Bir tanıtım etkinliğine katılan çocuk gelişim uzmanı ve eğitimci olan Ezo Sunal, dizi teklifleri aldığını ancak oyunculuk yapmayı düşünmediğini söyleyerek, “TV teklifleri geliyor. Ancak bu işler zaman ve konsantrasyon istiyor, o yüzden ben böyle iyiyim” şeklinde de konuştu…

Belgesel film projesini; Sunal’ın eşi Gül Sunal, çocukları Ali ve Ezo Sunal hayata geçiriyor.

“Babamın bu zamana kadar ortaya çıkmayan fotoğraf ve videolarına yer verdik. Yaşayan rol arkadaşları ve akrabalarının röportajları olacak. Onu kimse canlandırmıyor. Uzun zamandır istediğimiz bir şeydi, hayalimizi gerçekleştiriyoruz.”
Ali Sunal

Kemal Sunal kimdir?

Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 tarihinde Malatya‘da dünyaya geldi. Ailesi İstanbul’a taşınınca öğrenimine buradaki Mimar Sinan İlkokulu‘nda başladı. Mezuniyetinin ardından Vefa Lisesi’ne kaydoldu. Okul arkadaşları arasında Müjdat Gezen, Şener Şen ve Uğur Dündar da vardı.

Lise yıllarında tiyatroya yöneldi. Felsefe öğretmeni Belkıs Balkır’ın vasıtasıyla büyük usta Müşfik Kenter’le tanışarak Kenterler Tiyatrosu‘nda çalışmaya başladı. Daha sonra sırasıyla Ulvi Araz Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu‘nda çalıştı.

11 yılın ardından liseyi bitiren Kemal Sunal, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu’na kaydoldu ancak buradan mezun olamadı.

1973 yılında “Tatlı Dillim” adlı filmde rol aldı. Bu film, beyaz perdedeki ilk deneyimiydi.
Ertesi yıl rol aldığı “Salako” filmi ise baş rol olarak oynadığı ilk film oldu. 

1974 yılında “Hababam Sınıfı“, 1975 yılında “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı” ve 1976 yılında “Hababam Sınıfı Tatilde” filmlerinde İnek Şaban rolüyle daha çok tanındı ve sevildi.
1977 yılında “Kapıcılar Kralı” filmindeki performansı ile Antalya Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.
Toplumsal ve sanatsal anlamda büyük beğeni toplayan işlerde adını duyurdu.

Üniversite okumayı çok isteyen Kemal Sunal, bu isteğini 25 yıl sonra gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne kaydoldu ve buradan 51 yaşında mezun oldu.

Toplamda tam 82 filmde rol alan Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde geçirdiği kalp krizi neticesinde hayatını kaybetti…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam