Teoman Duman

Türkçe Rock Müziğin Efsane Albümleri Plak Formatında!

Ayşe Aslıhan

Türkçe rock müziğin efsane albümleri plak formatında çıktı! Teoman’ın 2000 yılında yayımlanan albümü Onyedi ve Duman’ın 2002 çıkışlı albümü Belki Alışman Lazım plak formatında müzik marketlerdeki yerini aldı.

Universal Müzik Türkiye ve prodüktör Murat Akad arasında yapılan lisans anlaşması ile tüm dijital platformlarda yerini alan Türk müzik tarihine yön vermiş, kilometre taşı sayılabilecek albümler şimdi de plak formatında yayınlanmaya devam ediyor.

Teoman, Duman, Vega ve Athena’nın Türkçe rock müzik tarihine geçmiş efsaneleşmiş albümleri kısa bir süre önce Universal Müzik Türkiye etiketiyle dijital platformlardaki yerini almıştı.

Teoman

TEOMAN – 17

Teoman, 1998 yılında piyasaya çıkan ikinci albümü O ile Türkiye’nin en çok sevilen ve en başarılı sanatçılarından biri oldu ve bu albümün ardından yayınladığı 17 ile müziğini daha geniş kitlelere ulaştırmayı başardı.

Titiz ve yoğun bir çalışmanın ürünü olan albüm, Paramparça, 17Rüzgar Gülüİki YabancıUykusuz Her Gece gibi unutulmaz ve birbirinden güzel on parçadan oluşuyor. 17de yer alan şarkılardan yedisinin sözleri ve müzikleri Teoman’a ait.

Duman

DUMAN – BELKİ ALIŞMAN LAZIM

Modern rock soundu ile Türk melodilerini birleştirerek kendi soundunu yaratan Duman, öncü olduğu tarzını ikinci albümü Belki Alışman Lazım ile sürdürdü.

Bu AkşamBelki Alışman LazımMasal gibi hitlerin yanı sıra Oje bu unutulmaz albümde yer alıyor. Kırmış Kalbini, Manası Yok, Elimdeki Saz Yeter Canıma ve Haberin Yok Ölüyorum gibi şarkılar ise Kaan Tangöze‘nin bestelediği şarkılardan. Duman konserlerinin vazgeçilmezi, Sezen Aksu’nun unutulmaz şarkısı Her Şeyi Yak da bu albümde yer alıyor.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam