bir baba hamlet

Bir Baba Hamlet Yeni Sezona Başlıyor!

gamzeerinc
Ekim Ayı Boyunca Baba Sahne’de!

Tiyatroseverlerin yüzünün güldüğü sezon başladı ve bol ödüllü “Bir Baba Hamlet” oyunundan söz etmeden olmaz. Shakespeare’in ölümsüz tragedyası “Hamlet”in, ezber bozan ve kara komediye dönüştüğü çok ödüllü “Bir Baba Hamlet” oyunu 4 Ekim’de perdelerini açıyor. Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’nun yüksek tempolu muhteşem performanslarıyla bir çok ödül alan 2 perdelik oyun Ekim ayı boyunca Baba Sahne’de sergilenecek.

bir baba hamlet

“Sebastian Seidel’in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpan “Bir Baba Hamlet”, tiyatro yapma aşkının başdöndürücü güzelliği ile aptallaştırıcı büyüsüne ayna tutuyor.” 

Zaman zaman seyircilerin de oyuna dahil olduğu, bol kahkahalı oyunun yönetmeni ise Emrah Eren.  Dünyanın pek çok ülkesinde oynanan ve çok sevilen bir kara komedi olan oyunun Türkiye’de aldığı ödüller ise şöyle:

bir baba hamletAfife Tiyatro Ödülleri: Haldun Dormen Özel Ödülü, Yılın En Başarılı Yönetmeni ve Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu (Murat Akkoyunlu)
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri: Yılın Erkek Oyuncusu (Murat Akkoyunlu), Yılın Sahne Tasarımı (Barış Dinçel)
TEB Ödülleri: Yılın Erkek Oyuncusu (Murat Akkoyunlu)
Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri: En İyi Erkek Oyuncu’ (Şevket Çoruh – Murat Akkoyunlu)
Direklerarası Seyirci Ödülleri: Komedi Ensemble Ödülü Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam