Süleyman Seba Kütüphanesi

Vefa’ya Açılan Kapı: Süleyman Seba Kütüphanesi

Ayşe Aslıhan

Süleyman Seba KütüphanesiGünümüzde sosyal medya, iyi ve kötü tarafları ile ilgili tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Ancak şimdi sosyal medyanın çok güzel bir yönünü ele alacağız… Gerektiğinde, bir yumruk gibi tek, bir olabilmek! İşte bu anlamda sizlere muazzam bir oluşumu anlatacağız bugün; Süleyman Seba Kütüphanesi.

Süleyman Seba Kütüphanesi, Beşiktaş taraftarlarınca imece usulü kurulmuş bir oluşum. Adana Ceyhan Altı Ocak Lisesi’nde başlayan yolculuk, bugün Türkiye’nin birçok iline yayılmış durumda. Adana’da çakılan kıvılcım sayesinde bugün diğer illerde bulunan okullarda da yine taraftarlar tarafından Süleyman Seba Kütüphaneleri kuruluyor.

Bu hareketin öncüsü ise bir tarih öğretmeni olan Tuğrul Ekmekyapar… Tuğrul Hoca, Adana’da görev yaparken bu hareketi başlatmış. Şimdilerde ise İstanbul Sultangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevini sürdürüyor.

Vefa’ya Açılan Kapı sloganıyla yola çıkan oluşum, bağış sistemiyle ilerliyor. Twitter ve Instagram üzerinden, kitap ihtiyacı olan okul belirleniyor ve kitap gönderisi yapılmak üzere bağış hareketi başlamış oluyor. Renk fark etmeksizin, tüm takım taraftarlarınca büyük ilgi gören bir oluşum Süleyman Seba Kütüphanesi.

Tuğrul Ekmekyapar, öncü olduğu bu şık oluşum için şunları söylüyor;

Tarih öğretmeni olarak görev yaptığım Adana Ceyhan Altı Ocak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Beşiktaş taraftarı ile birlikte Onursal Başkanımız Rahmetli Süleyman Seba anısına hiç bir kurum, kuruluş ve dernekten destek almadan Süleyman Seba Kütüphanesi’ni kurduk.

Süleyman Seba KütüphanesiYaklaşık 20 aylık bir çalışma sonucunda Süleyman Seba ismini duyan, eğitim için yaptığımız mücadelemizde bize omuz çıkan Beşiktaşlıların Türkiye’nin dört bir yanından gönderdiği kitaplarla ortaya muazzam bir eser çıktı. Kütüphanemiz 20-25 metrelik kitaplık, 100 metrekarelik bir salonda özenle seçilmiş 5000 kitap ve ansiklopediler ile öğrencilerimize hizmet vermektedir.

Neden Süleyman Seba Kütüphanesi diye soracak olursanız; Beşiktaş’a yıllarca emek vermiş, Beşiktaşlılığın ne demek olduğunu bizlere öğretmiş, efendiliği herkes tarafından beğeni ile karşılanmış, kendisinin tabiri ile kıymetli rakipleri”tarafından her daim saygı ile anılan Süleyman Seba’yı ve değerlerini yeni nesillere anlatmak, yeni nesillerin örnek davranışları kazanması ve Rahmetli Onursal Başkanımız Süleyman Seba ismini kütüphanede ölümsüzleştirmek isteği bu projemize sebeptir.

Yüzlerce kişi bize kitap bağışında bulundu. Tek tek isimlerini sayamıyorum kusuruma bakmasınlar. Fakat özel olarak teşekkür etmemiz gereken kişiler var. Zorlu yolculuğumuzda zaman içerisinde kendiliğinden bir yönetim ekibi oluştu. Serdar Baş, Duygu Şafak, Mustafa Selçuk Öter ve Ozan Bilgeçtepe işlerin planlanması ve uygulamasında zaman ayırdı, mesai harcadı ve işin ritmini bulmasını sağladı.

Süleyman Seba Kütüphanesi Büyük Beşiktaş Taraftarının imece usulü kurduğu 5.000 kitaptan oluşan bir kütüphanedir. Milli Eğitim kaynakları kullanılmadan yardımlaşma esası ile şirket sahibi insanlar ve harçlığından arttırarak kitap yardımında bulunan üniversite öğrencilerinin kitaplarının yan yana, aynı rafta bulunduğu bir kütüphanedir.

İyi İnsan Olmadan İyi Beşiktaşlı Olunmaz

“İyi insan olmadan iyi Beşiktaşlı olunmaz” diyen Süleyman Seba’nın sözlerinin ete kemiğe bürünmüş halidir.
Nesiller boyunca faydalanılacak bir eser ortaya çıkmıştır bu yardımlaşma nihayetinde. Cehalete karşı kitap ile yaptığımız savaşa kitap bağışı ile katkı sağlayan, destek veren herkese yürek dolusu sevgilerimizi iletiyoruz. Bu uzun yolculuk belki bizi yordu hatta biraz da yıprattı fakat çok güzel insanlarla tanıştık. Hemen her gün “iyi ki Beşiktaşlıyım” dedik.

İletişim;

Twitter : @sebakutuphane
Instagram : @sebakutuphanesi

Tuğrul Ekmekyapar
Sultangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Tarih Öğretmeni

Röportaj Kaynak: haberkarakartal.com

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam