Masumiyet ve Kader Filmleri

Zeki Demirkubuz Filmleri, Yeniden Vizyona Giriyor!

Ayşe Aslıhan

Zeki Demirkubuz’un baş yapıtları olan Masumiyet ve Kader filmleri, yeniden vizyona giriyor.

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’un efsanelerinden 1997 yapımı Masumiyet filmi 1 Nisan’da, 2006 yapımı Kader filmi ise 8 Nisan’da Türkiye’de yeniden vizyona girecek.

Masumiyet filminde; namus cinayeti nedeniyle girdiği hapishaneden çıkan Yusuf’un izbe bir pansiyon köşesinde yolu Bekir ve Uğur’la kesişiyor ve sonra hikayedeki tüm kişilerin hayatlarını derinden sarsan hadiseler yaşanıyor… Herkes kendi masumiyetinin peşinden gidecek; bu seçimler de hepsinde derin yaralar açıyor. Uğur güçlü bir hayat kadını, Bekir ise ona saplantılı bir adam. Fakat Uğur’un tutkuyla bağlandığı kişi ise Zagor… Derya Alabora, Güven Kıraç ve Haluk Bilginer baş rollü film Antalya Film Festivali’nde 4 Altın Portakal ve Altın Koza Film Festivali’nde de dört ödüle layık görülmüştü. Zeki Demirkubuz, Uğur ile Bekir’in 40’lı yaşlarındaki hikayelerini anlattığı, Masumiyet’in ardından Kader filmi ile ise bu karakterlerin gençlik yıllarına bir bakış atıyor… Bekir Uğur’a aşık, Uğur Zagor’a, Zagor ise suça… Zagor hapisten çıktıktan sonra boğucu bir yaz gecesi aksilikler birbirini takip edince mahallede cinayet işleniyor ve aynı gece Uğur da kayboluyor. Bu cinayet, o güne kadar genç ve zengin Cevat’ın koruması altında yaşayan Uğur’un genç ve güzel annesi, felçli babası ve küçük erkek kardeşi için zor ve karanlık günlerin habercisi olsa da, Uğur’a delicesine aşık olan Bekir’in kurtuluş umudu oluyor.

Masumiyet – 1997 / Fragman

https://www.youtube.com/watch?v=4JIIH382QPU

Kader – 2006 / Fragman

Zeki Demirkubuz kimdir?

Zeki Demirkubuz, 1 Ekim 1964’te Isparta’da dünyaya geldi. Ortaokulu Gönen Öğretmen Okulu’nda okudu. Ardından İstanbul’a yerleşerek burada liseye başladı. Fakat kısa bir süre sonra okulu bırakarak fabrika ve tekstil atölyelerinde çalıştı. 1980 askeri darbesinde solcu bir partiye üye olduğu gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tahliyesinden sonra farklı şehirlerde işportacılık yaptı. Askerliğini erteleyebilmek için okula dönmeye karar verdi. Liseyi açıktan tamamlayarak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi‘ne girdi. Sinema hayatına 1986 senesinde Zeki Ökten‘in asistanlığını yaparak başladı. 1994‘te ilk filmi olan C Blok‘u çekti. Daha sonraki dönemde çektiği Masumiyet, Üçüncü Sayfa, Yazgı, İtiraf, Bekleme Odası, Kader gibi filmleri ile pek çok ödül kazandı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam