Let Me Take A Selfie: Müzede “Özçekim” Günü

Ayşe Aslıhan

16 Ocak, bütün dünyada”Müzede Selfie Günü” idi. Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müze ve ören yerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle yürütüldü.

ÜNLÜ İSİMLER DE MÜZELERDE

İlk kez geçen yıl Türkiye’de kutlanan etkinlik kapsamında bu yıl da ünlü blogger, Instagrammer ve youtuberlar; takipçileriyle birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi kapsamında Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Arkeoloji Müzesi’ni birlikte gezdi ve selfie yaptı.
Instagram’da yemek ve seyahat paylaşımları yapan Burak Kan da 10 takipçisiyle birlikte Ayasofya’yı gezdi.

Müzede Selfie Günü, tüm dünyada başlamış bir etkinlik. Son birkaç yıldır Türkiye’de de etkin. Bizim amacımız da hem müzeleri biraz daha duyurmak hem de bu anı ölümsüzleştirmek. Zaten Türkiye bir açık hava müzesi!

Topkapı Sarayı’nı gezen şarkıcı Ogün Sanlısoy da etkinliğe katılan isimlerden.

Çok mutluyum! Tekrardan tarihe bir yolculuk yaptık. İstanbul’un önemini bir kez daha hissettik. 

ATAV “#MüzedeSelfieGünü” İÇİN ÇEKİLEN 5 ÖZÇEKİMİ ÖDÜLLENDİRECEK

Müzeleri gezen birçok yabancı ziyaretçi de vardı. En çok heykellerle öz çekim yapıldı. Ziyaretçiler, etkinlik kapsamında müzede çektikleri fotoğrafları #MüzedeSelfieGünü, #museumselfieday, #muzedeselfie etiketleriyle sosyal medyada paylaştı.

Bunun üstüne Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), “MüzedeSelfieGünü” etkinliğinde çekilen en iyi 5 öz çekimi ödüllendireceğini açıkladı.

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam