ortaçgil

Bülent Ortaçgil’den 50. Yıla Özel Konser!

Mısra Gündem

Neredeyse hepimizin şarkılarıyla büyüdüğü Bülent Ortaçgil yeni şarkılardan oluşan ”Elli Buçuk” albümünün konserini veriyor. Ortaçgil, 25 Haziran’da Harbiye Açık Hava’da birbirinden değerli sanatçı dostlarıyla birlikte olacak.

Bülent Ortaçgil sanat hayatının 50. yılını değerli dostları ve dinleyicileriyle birlikte Harbiye’de kutlayacak.

Değerli sanatçı, son albümü ”Elli Buçuk” başta olmak üzere tüm şarkılarını dostlarıyla birlikte çalıp söyleyecek. Aynı zamanda konserde yer alan sanatçılar Ortaçgil şarkılarını kendi yorumlarıyla seslendirecekler.

25 HAZİRAN GECESİ SAHNE ALACAK SANATÇILAR

Ahmet Güvenç, Akın Eldes, Aylin Aslım, Birsen Tezer, Baki Duyarlar, Bulutsuzluk Özlemi, Cem Aksel, Ceylan Ertem, Erdal Akyol, Erkan Oğur, Fırat Tanış, Grup Gündoğarken, Gürol Ağırbaş, Harun Tekin, Hayko Cepkin, Hüsnü Arkan, İsmail Hakkı Demircioğlu, İstanbul Quartet, Jehan Barbur, Metin Uca, Redd, Serdar Ateşer, Teoman, Tuna Kiremitçi, Zuhal Olcay.

BÜLENT ORTAÇGİL KİMDİR?

İbrahim Bülent Ortaçgil 1 Mart 1950 tarihinde Ankara’da doğmuştur. 1974 yılında Benimle Oynar Mısın başlıklı ilk albümü ile müzik hayatına girdi. O dönem ses getirmese de yıllar içinde kült statüsüne erişti. 1980’lerin sonuna dek müzik piyasasından çekilen Ortaçgil, 1980’lerin ortasında Fikret Kızılok ile beraber çalıştı. O yıllarda yaptığı besteleri tekrar piyasaya sürdü.

1980’lerin sonundan itibaren müzik hayatına tek başına devam etti. Albümlerinde ve sahne çalışmalarında Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş, Akın Eldes, Cem Aksel ve Baki Duyarlar gibi önemli müzisyenlerle çalıştı. Kariyeri boyunca 7 solo albüm yayınlandı. Öte yandan Zuhal Olcay, Birsen Tezer, Teoman ve Leman Sam gibi vokalistlerle de düetler yaptı. 2000 yılında kendisi için birçok ünlü müzisyenın katılımı ile Ortaçgil İçin Söylenmiş Ortaçgil Şarkıları albümü çıktı.

Bülent Ortaçgil, her haliyle, Türk popüler müziğinde kendine has bir yer buldu.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam