Büyük Küçük Demeden İzlenebilecek Animasyon Filmler

Onur Şafak Yücel

Animasyon filmlerinin en özel örneklerini derlediğimiz listemiz sizlerle!

Animasyon filmleri hepimizin severek izlediği ve izlerken büyük keyif aldığı yapımlardır. Büyük uğraş gerektiren yapımlar. Ancak oldukça gerçekçi çizgilere sahip olmaları nedeniyle yetişkinler tarafından da sıklıkla tercih edilmekte. Gelin beraber geçmişten günümüze, animasyon filmlerinin en iyi örneklerine bakalım.

Aslan Kral – (1994)

Bazılarımızın çocukluğuna, bazılarımızın gençliğine ve bazılarımızın yaşlılık dönemlerine denk geldi Aslan Kral. Ancak herkes tarafından çok sevildi ve izlendi. Ayrıca Aslan Kral yayınlandıktan çok sonra doğanlar dahi izledi onu. Animasyon filmleri açısından bir başyapıt oldu…

Aslan Kral’da, vahşi Afrika’da henüz yeni doğan bir aslan doğaya egemen düzenin kökünden sarsılacağı bir döneme tanıklık etmek üzeredir. Ancak Doğanın kralı olan babasının tacının veliahtı olan Simba, kötülüklerle ve kötü hayvanlarla dolu ormanlarda günden güne daha fazla öğrenecek ve daha fazla büyüyecektir. Simba’nın sorumluluklarını üstlenme ve sorunları çözme becerisi, ormanın yeni kurallarını belirleyecektir.

Oyuncak Hikayesi – (1995)

Her çocuk izledikten sonra kendi oyuncaklarının da canlanmasını ve onlarla arkadaş olmasını hayal etmişti. Ayrıca bu filmin çoğu oyuncağı o dönemde çocukların ellerindeydi. Oldukça popülerdi yani…

Oyuncak Hikayesi’nde Andy oyuncak koleksiyonu yapmayı çok seven ve oyuncaklarına değer veren küçük bir çocuktur. Ancak Andy’nin oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır. Bu da Andy’nin yokluğunda, oyuncaklarının kovboy Woody’nin önderliğinde hayata geldiğidir. Bir gün Andy güzel bir hediye alır. Bu hediye de son model bir oyuncak olan Buzz-lightyear’dır. Andy’nin aldığı bu hediye oyuncaklar arasındaki ego tartışmalarını da beraberinde getirecektir.
Gösterildiği sene animasyon teknolojisini başka bir noktaya taşıyan ve Pixar’ın piyasadaki yerini iyiden iyiye sağlamlaştıran Toy Story, bir dönemin çocuklarını derinden etkilemiş bir çizgi-fenomen.

Buz Devri – (2003)

Orijinal seslendirmesi ve dönemine göre oldukça iyi grafikleriyle bir nesli baştan sona yakaladı Buz Devri. Ayrıca, karakterleri, yaratılan dünya ve ne olursa olsun iyiliğin peşinde ki baş karakterler izleyenlerin içini ısıttı üstelik o soğuk evrende…

Buzul çağı, dünyaya hüküm sürmeye başlamıştır. Ancak Bu ıssız ve korkunç dünyada bir başlarına olan zavallı hayvanlar, bir şekilde hayatta kalmanın yollarını aramaktadırlar. Uzun tüylü, kendi halinde bir mamut; karizmatik ve dişli bir kaplan ve muzır bir rakun, nasıl olduysa bu kaos esnasında bir araya gelmişlerdir. Bu üç birbirinden farklı türe mensup hayvanın odağında ise tek bir mevzu vardır. Buldukları küçük bebeği, insanlara ulaştırıp o bebeğin hayatını kurtarmak…

Kayıp Balık Nemo – (2004)

Balıklarla empati yapmayı öğrenen insanların oluştuğu filmdi. En başından sonuna Nemo’nun maceralarıyla insanların kimi zaman güldüğü, kimi zaman korktuğu bir yapım olması da onu kültler arasına sokuyordu.

Kayıp Balık Nemo, Nemo isimli küçük bir balığın başından geçen macerayı ele alır. Nemo içerisinde yaşadığı yere karşı konulamaz bir ilgi ve merak duyuyor. Ancak bu büyülü dünyanın güzellikleri olduğu kadar tehlikeleri de çoktur, ve bu tehlikelerden Nemo’yu korumak isteyen babası çocuğunu büyük bir titizlikle koruyor. Ancak bir gün aniden ortadan kaybolan Nemo’nun başına türlü talihsizlikler gelecek, babası da ardından tehlikeli bir yolculuğa çıkacaktır.

Arabalar – (2006)

Arabaların konuşabildiği bir evren en çok erkeklerin ilgisini çeker algısını yıkan bir işti. Kadın, erkek, genç, yaşlı çoğu insanın severek izlediği Arabalar filmi yayınlandığı dönem oldukça büyük ses getirdi.

Piston Kupası için The King ve Chick Hicks’e karşı yarışmak üzere Kaliforniya’ya gitmekte olan meşhur yarış arabası Lightning McQueen, kaza ile Radiator Springs adındaki küçük bir kasabanın yollarına zarar verir. Üstelik kendisinin de tamir olması için çok çalışması gerekmektedir. Bu sırada bu olayla beraber o kasabada geçirdiği zamanlarda dostluklar edinir ve gerçek sevgiyi yaşar. Hatta aşkı bile katar yaşamına. Bu küçük kasabada kaldığı sürece değerleri değişmeye başlar. İşte ancak ondan sonra gerçek bir kazanan olmaya hazır hale gelecektir. Arabalar üzerinden hayatın anlamına dokunan keyifli bir animasyon.

Ne diyelim, böylesine güzel daha çok animasyon olsun biz de izleyelim…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam