Harem Kabare

Okan Bayülgen’den ‘Harem Kabare’ Müzikali Geliyor!

Ayşe Aslıhan

Okan Bayülgen’in yazdığı, yönettiği ve oynadığı ‘Harem Kabare’ adlı oyun 12 Eylül Cumartesi günü saat 20:30’da Trump Sahne’de seyircisi ile buluşuyor!

Okan Bayülgen’den “Harem Kabare” isimli şahane bir müzikal geliyor!

Bu müzikli, eğlenceli komedi oyununda; Ödül Turan, Zeynep Köse, Ceren Taşçı, Deniz Bolışık, Gizem Dinç ve Aybüke Albere çok farklı ve eğlenceli kadın hikâyeleriyle izleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Şehrin koşuşturmasına ilaç gibi gelecek, tiyatronun sihirli dünyasında yer almanın mutluluğunu yaşatacak müzikal, izleyenlerin akşamına renk katacak.

Oyun, konu bakımından Neil Labute‘nin yazdığı, Türkçeye “Özel Kadınlar Listesi” olarak çevrilmiş olan “Some Girls” oyununa benzer.
İki oyun arasında en büyük fark ise Harem Kabare‘nin müzikal şeklinde olması… Oyunun koreografisi ise Selçuk Borak’a, sahne tasarımı Gamze Kuş’a, kostümleri Uma Turan ve Yelda İşlekel’e ait.

Harem Kabare ile ilgili biraz spoiler versek, sorun olmaz sanıyoruz! Oyun ilerledikçe, ilk bakışta dört kadını da elde etmiş bir adam olarak zihnimizde yükseklere çıkardığımız Fu’nun aslında pek mutsuz, hayatta aradığını bir türlü bulamayan, işin kötüsü ne aradığını dahi bilmeyen ve oradan oraya sürüklenen bir adam olduğunu fark ediyoruz. Öğreniyoruz ki her kadınla ilişkisinde başka bir adamı oynamış; birine vejetaryen olduğunu söylerken, biriyle et yemelere doyamamış. Bu gerçek yüzüne vurulduğundaysa Fu, “Eğer her söylediğinizi yaparsam beni seversiniz sandım.” diyor.

Trump Sahnekontrollü sosyal hayata geçiş kapsamında COVİD-19’a karşı tüm önlem ve tedbirlerini almış olarak kapılarını açıyor. Yüzde 100 taze hava ile iklimlendirilen 500 kişilik Trump Sahne’de seyirciler, birer sıra atlayıp üçer koltuk boş bırakarak oyunu izleyecekler. Girerken ateşleri ölçülecek olan izleyiciler, sürekli dezenfekte edilen salonda müzikali maskeli olarak izleyecek.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam