Murder to Mercy

Netflix’ten Çarpıcı Yapım: Cinayetten Affa’dan Fragman

Ayşe Aslıhan

Netflix‘in izleyicilerini mahkemelere taşıdığı yeni belgesel film Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story / Cinayetten Affa: Cyntoia Brown’un Hikayesi‘nden yeni fragman paylaşıldı!

Cinsel istismar mağduru genç bir kadın olan Cyntoia Brown, küçük yaşta cinayet nedeniyle hapse mahkum edilmiş ve haksız yargılanması tüm Amerika’nın gündemine oturmuştu… Bu yapım, gerçek bir hikayeden alıntı.

Belgesel film Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story; 16 yaşındayken ömür boyu hapse mahkum edilen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. 16 yaşındaki Cyntoia Brown, 2004 yılında kendisini taciz eden 43 yaşındaki bir adamı öldürdüğü için tutuklanıyor. Henüz reşit olmamasına rağmen yetişkin olarak yargılanan Cyntoia, ömür boyu hapse mahkum ediliyor. Yıllarca hakkında verilen karara itiraz eden Cyntoia’nın geçmişi, fizyolojisi ve yasa hakkındaki sorular, onun suçluluğunun sorgulanmasını sağlıyor.

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story‘nin yönetmen koltuğuna Conscious Capitalism, Perfect Flight: Bob Hoover gibi yine belgesel yapımların yönetmenliğini üstlenen Daniel H. Birman oturuyor….

Söylenenlere göre belgesel film, yalnızca mahkemelerde yaşananları anlatmayacak. Brown’un üç nesil boyunca ailesinde gelenek haline gelen kadına şiddet konusu gündeme getirilecek.

Brown’ın, 10 yıllık özgür olma mücadelesinin ardından 2019 yılında birileri onun sesini duymuş ve merhametli bir yargılama gerçekleştirmişti. Vali Bill Haslam, bunu devletin yıllar sonra getirdiği çocuk infaz yasası değişikliklerine bağlı olarak yaptı.

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story, Netflix’teki izleyicileriyle 29 Nisan tarihinde buluşacak.

İşte çarpıcı yapımdan fragman!

Gerçek bir hikayenin baş rolü: Cyntoia Brown

Bekar bir annenin tek kızı Cyntoia, annesinin uyuşturucu ve alkol bağımlılığından dolayı evlat edinildi. Kısa sürede evden kaçan genç kız kendisine tecavüz eden ve para karşılığı satan bir kadın simsarının eline düştü. 2004’te 43 yaşındaki Johnny Allen ile tanıştı, para karşılığı cinsel ilişkiye girdi ve bu kişi ile yaşamaya başladı.

Brown, mahkemedeki savunmasında bu kişinin kendisini öldürmesinden korktuğu için onu vurduğunu söyledi. Fakat mahkeme John Allen’ın vurulduğu sırada uyuduğunu ve genç kızın evden kaçarken maktulün parasını, silahını ve arabasını almasından dolayı durumda meşru müdafaa olmadığına kanaat getirdi.

Yargılandığı sırada sadece 14 yaşında olan Brown’un dosyası bir çocuk mahkemesi yerine normal bir mahkeme tarafından incelendi. Ömür boyu hapis cezası da Brown’un yaşı göz önünde bulundurulmadan alındı. Tenessee eyalet yasalarına göre Brown’un hakim karşısına yeniden çıkma hakkını kazanması için 2055 yılına kadar hapis yatması gerekiyordu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan kadına af çıktı!
Adam öldürmekten 15 yıldır hapis yatan Cyntoia Brown, hak ettiği gibi, Tenessee eyaletinde serbest bırakıldı…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam