equal

Equal Turkey ile New York’ta Melek Mosso Rüzgarı!

Ayşe Aslıhan

Spotify, müzik dünyasında kadınlar için eşitliği güçlendirmeye ve kadın sanatçıların müziğe olan katkılarını kutlamaya devam ediyor. Bunun için geliştirdiği global müzik programı EQUAL kapsamında yeni bir isim de var. Equal Turkey listesinde yer alan Melek Mosso, şimdi New York’ta boy gösteriyor!

Neler olmuştu?

Mayıs 2021’den beri 1000 kadın sanatçı, Türkiye çalma listesine eklenmişti. 1000 kadından 134’ü, ilk defa Spotify tarafından hazırlanan bir çalma listesinde yer almıştı. 1000 kadın sanatçının 337’si yerli sanatçılardan oluşmuştu. Çalma listelerinde yer alan 241 Türk kadın sanatçıdan 48’i ilk defa Türkiye dışında bir çalma listesinde boy göstermişti. Bugüne kadar Türkiye’den Melike Şahin, Göksel, Hadise, Nova Norda, Sibel Can, Kalben, Ziynet Sali, Gülşen, Aleyna Tilki olmak üzere 13 kadın sanatçı programın Türkiye elçileri olmuştu.

Şimdiki isim: Melek Mosso!

Şimdiyse New York’ta Times Square’de Melek Mosso boy gösteriyor. Spotify, bu haberi gönderisinin altına şu açıklamayla paylaşıyor. “Melek Mosso sesiyle çoktan kalplerde. EQUAL Türkiye listesindeki yeni şarkısı Bu İş Bitmiş’le ise New York’taki Times Square’de!”

Bu İş Bitmiş, geçtiğimiz günlerde yayınlanan, yepyeni bir tekli. En son ”Sabahçı Kahvesi” şarkısıyla gündeme gelen Mosso, tekrardan listelerimizde ilk sırada yerini bu şarkıyla aldı. Murat Joker yönetmenliğindeki klip elbette gündeme bomba gibi düştü. Ayrıca şarkının prodüktör ve aranjör koltuğunda ise Genco Arı oturuyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam