Netflix

#COVID19: Netflix ya da Nekşfliş’ten En İyi 11 Orijinal Film

Ayşe Aslıhan

1997 yılında kurulan ve günümüze kadar süregelen dünyanın en popüler dizi ve film içerik platformu Netflix, belki de bugünkü adıyla Netşfliş; bilindiği üzere orijinal dizi ve filmleri ile meşhur! #COVID19 sebebiyle zorunda olmadıkça evden çıkmadığımız bu günlerde izleyebileceğiniz en iyi 11 Netflix orijinal filmi sizler için seçip, listeledik.

İyi seyirler!

1- The King (2019) – IMDb: 7.3

Başrollerinde Tom Glynn Whitehead, Gabor Czap ve Edward Ashley gibi oyuncuların yer aldığı The King filminin yönetmen koltuğunda David Michod oturuyor. 2019 Netflix filmleri arasında en çok izlenen yapımların başında… Genç bir kralın saray içerisinde siyaseti, kaosu ve ülkedeki savaşı idare etmesi gerekiyor.

2- Klaus (2019) – IMDb: 8.2

Netflix’ten harika bir animasyon filmi! 2019 yılında yayınlanan filmde, postacı akademisinde en tembel öğrenci olarak bulunan Jesper, Kuzey Kutup Noktası’nda buzlarla kaplı olan adada görev alıyor. Ada üzerinde kimse birbiri ile konuşmuyor, hatta herkes sürekli olarak kavga ediyor… Jesper tam pes ederken öğretmen Alva ve aynı zamanda el yapımı oyuncakların bulunduğu kulübede tek başına bulunan Klaus ile tanışıyor. Kasabanın eski güzel günlerine dönmesi ve birbirlerine mektupların yazılması için bu arkadaşlıklar harika bir başlangıç oluyor!

3- The Irishman (2019) – IMDB: 8.2

Yönetmenliğini Martin Scorsese’in üstlendiği, Netflix’in en iddialı yapımlarından The Irishman’in baş rollerinde Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi dev isimler var! The Irishman filmi, bir mafyanın tetikçisi olan Frank Sheeran adında bir adamın hikayesine odaklanıyor… Aynı zamanda International Brotherhood of Teamsters adlı işçi sendikasında memur olarak çalışan Sheeran bu mafya için birçok suça ortak oluyor ve birçok cinayet işliyor. I Heard You Paint Houses adlı gerçek suç romanından uyarlanan The Irishman filmi, Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi filmlerden biri.

4- Bright (2017) – IMDb: 6.4

Netflix bünyesinde yer alan ve 2017 yılında izleyiciyle buluşan Bright filminde Hollywood’un sevilen yıldızı Will Smith, Joel Edgerton ve Noomi Rapace yer alıyor. Filmin geçtiği dönemde insanların, orkların, elflerin ve perilerin yani kısaca bütün fantastik ırkların bir arada olduğunu görüyoruz. İnsan ırkına mensup Ward ve ork Jakoby, gece devriyesinde birlikte olan iki memur… Aralarındaki farkı aşmaya çalışırken aynı zamanda suçlularla da mücadele ediyorlar. Günün birinde, unutulduğu sanılan bir kutsal emaneti korumak için beraber hareket etmek zorunda kalıyorlar.

5- Murder Mystery (2019) – IMDb: 6.1

Baş rollerinde Jennifer Aniston ve Adam Sandler ikilisini gördüğümüz Murder Mystery, evliliklerini canlandırmak için tatile çıkmayı planlayan bir çiftin başına gelenleri konu ediyor. New York’da yaşayan bir polis ve karısı, evliliklerinde sönen ateşi yeniden canlandırmak için Avrupa’ya tatile gitmeyi planlıyor ve çift, adamın işi dolayısıyla sürekli ertelemek zorunda kaldıkları tatile sonunda çıkıyorlar! Fakat bir sorun var: tatilde bir cinayet işleniyor.

6- Marriage Story (2019) – IMDb: 8.0

İşte çok konuşulan o film! Scarlett Johansson‘ın ustalık eseri olarak nitelendirebileceğimiz, Adam Driver‘ın oyunculuğu karşısında büyülendiğimiz film, Oscar ödülü de aldı. Marriage Story, evli bir çiftin New York’tan Los Angeles’a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediniyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çift… Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmiyor. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alıyor. Çiftin bu sırada hayatlarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden oluyor. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da, bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkıyor…

7- Roma (2018) IMDb: 7.9

Netflix’in ödüllü filmleri arasında yer alan ve 2018 yılına damgasını vuran Roma, 1970 yılının Roma’sını anlatıyor. Filmde, Cleo karakteri Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı evde hizmetçi olarak çalışıyor… Bütün hayatı evde hizmetçilik olan Cleo, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırıyor ve fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmıyor… Evin hanımı olan Sofia’da kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışırken, birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi oluyorlar.

8- Yok Oluş (2018) – IMDb: 6.9

Netflix orijinal film içeriklerinden bir tanesi olan ve bilim kurgu türünde izleyiciyle buluşan Yok Oluş filmi… Dünyayı ele geçirmeye başlayan ve bir noktada başlayıp hızla yayılan büyük bir tehlike. İçine giren geri gelmiyor… Geri gelenlerse inanılmaz şeyler… Baş rolde ise Natalie Portman var!

9- Mogli: Orman Çocuğu (2018) – IMDb: 6.5

Kitaptan uyarlanan Netflix filmlerinden bir tanesi olan ve aynı zamanda Netflix orijinal içerikleri arasında da yer alan Mowgli: Orman Çocuğu, ormanda hayvanlar tarafından büyütülen yetim bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Peki Mogli, insan kökeni ve insanlar ile yüz yüze geldiğinde ne olacak?

10- Bird Box (2018) – IMDb: 6.7

Bird Box, peşlerinde olanlardan kurtulmak için gözleri bağlı bir şekilde yola koyulan bir kadın ve çocuklarının hikayesini konu ediyor. Her şey tam beş yıl öncesinde başlıyor… Başlangıçtan bu zamana kadar hayatta kalmayı başaran Malorie ve iki çocuğu için hayat bu süreçte hiç de kolay değil! Nehir kenarında terk edilmiş bir evde kalan aile, bugünlere her adımlarını planlayarak geliyor. Ailesini güvende olabilecekleri bir yere götürmenin hayalini kuran Malorie ve çocukları için gitme zamanı geliyor. Ancak bu yolculuk oldukça tehlikeli… Tek bir hataları ölümlerine sebep olabilecekken, her şeyden önemlisi de yolculuk sırasında ne olursa olsun gözlerinin bağlı olması gerekiyor. Zekalarına ve geliştirdikleri duyma yetilerine güvenerek çıktıkları bu yolculukta Malorie ve çocukları yalnız değil: Onların peşinde olan insan mı, hayvan mı, yoksa bir canavar mı? Josh Malerman’ın aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Susanne Bier oturuyor. Malorie karakterine Sandra Bullock’un hayat verdiği filmin kadrosunda Sarah Paulson, John Malkovich, Jacki Weaver, Trevante Rhodes, Lil Rel Howery gibi isimler yer alıyor.

11- Uncut Gems (2019) – IMDb: 8.0

Uncet Games, Howard Ratner isimli mücevher satıcısının New York’ta yaşadıklarını anlatıyor… Mücevher işinin yanı sıra ünlüler için riskli bahisler oynatan Ratner, çok büyük borçlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Günün birinde başına talih kuşu konuyor ancak bu parayı almak için herkesin inanması gereken bir oyunculuk sergilemesi gerekiyor. Bu oyunu oynarken çevresindeki insanlarla da ilişkisini dengede tutmak zorunda! Son yılların popüler Netflix filmleri içerisinde yer alan bu yapımı film bulma sıkıntısı çektiğiniz şu dönemlerde mutlaka izlemelisiniz. Baş rolde ise Adam Sandler var.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam