Netflix Spotify

Netflix’ten Yeni Hamle: Spotify Dizi Oluyor

Aygün Akdağ

Dünya’da en çok kullanılan sosyal medya olan Facebook‘un nasıl kurulduğunu, kuruluş süresinde hangi aşamalardan geçtiğini teknoloji ile alakası olmayan kişiler bile oldukça iyi biliyor. Belki de bunun en büyük sebeplerinden biri de hiç süphesiz 2010 yılında vizyona giren ünlü yönetmen David Fincher’ın yönettiği The Social Network filmidir. Buna benzer bir hikaye şimdi de Spotify tarafından gelecek.

23 Nisan 2006’da, Daniel Ek ve Martin Lorentzon tarafından kurulan dünyanın en popüler ve en çok kullanılan müzik akış platformu Spotify’ın kuruluş hikayesi Netflix dizisi olacak.

Spotify ve Netflix iş birliği!

spotify

Dizinin yapılım süresinde Spotify Untold yani orjinal adı ile Spotify İnifran isimli kitabın baz alınacağı açıklandı. Dizide, Spotify’ın kuruluşuna ve dünyadaki insanların son on yılda müzik dinleme alışkanlıklarının nasıl değiştireceğine odaklanacak.

Netflix’in Uluslararası Orijinal Yapımlar Kuzey Avrupa Direktörü Tesha Crawford açıklama yaptı. “Spotify’ın kuruluş hikayesi, yerel bir hikayenin nasıl küresel bir etkiye sahip olabileceğinin harika bir örneğidir. Bu başarı hikâyesini hayata geçirme konusunda gerçekten heyecanlıyız” dedi.

Spotify’ın kuruluşuna odaklanacak dizinin yönetmen koltuğunda Per-Olav Sørensen oturacak. Filmin yapımını Yellow Bird UK adlı yapım şirket üstleniyor. Yellow Bird UK, diziye yapımcı olarak Berna Lavin’i görevlendirdi. Ayrıca Yellow Bird UK, yakında gösterime girecek Young Wallander dizisinin de arkasındaki yapım şirketi.

Henüz bir ad verilmeyen proje, İsveçli teknoloji girişimcisi Daniel Ek ve müzik korsanlığının doruğa çıktığı bir zamanda ücretsiz ve yasal müzik servisi yapan ortağı Martin Lorentzon’un etrafında şekillenecek.

Dizi yayımlanana kadar müzik uygulamasının büyük bir dönüşüm geçirmesi de ihtimaller arasında yer almaya devam ediyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam