Netflix Türkiye

Netflix Türkiye Hareketlendi: İlk Film ve Yeni Diziler Geliyor

Ayşe Aslıhan

Netflix‘in Türkiye ayağı, yeni yapımlarını art arda duyurmaya devam ediyor. Dün akşam gerçekleştirilen etkinlikte, Netflix Türkiye yapımı ilk uzun metraj filmi projesi açıklandı!

Bildiğiniz gibi Netflix Türkiye’de ilk olarak Hakan: Muhafız (The Protector) ile yolculuğuna başlamış, daha sonra Atiye dizisi ile Türkiye izleyicilerine yeni bir boyut kazandırmıştı.

Ardından gelen Aşk 101 (Love 101)Elif Şafak’ın Aşk kitabının uyarlaması gündem oldu. Hemen sonra Burak Aksak ve Selçuk Aydemir projesi olan 50m2 geldi. Henüz ismi açıklanmayan Berkun Oya imzalı yapım, Pera Palas’ta Gece Yarısı gibi işler Netflix Türkiye’nin ülkemizdeki listesine eklenen yapımlardı.

Netflix Türkiye hareketleniyor: Yeni diziler ve ilk uzun metrajlı ilk film geliyor!

Berkun Oya, Çağan Irmak, Ece Yörenç ve Meriç Acemi’nin katıldığı panelde; yeni nesil dijital platformların dizi ve film sektörüne olan yaptırımları konuşuldu. Dün akşam gerçekleştirilen Netflix Türkiye etkinliğinde, yeni çıkacak olan etkinlikler açıklandı.

Sıcak Kafa – Afşin Kum / Dizi

Bugünlerde yeni kitabı Kübra ile karşımıza çıkan yazar Afşin Kum’un “Sıcak Kafa” romanı, diziye uyarlanıyor. Yazara 2017 GİO Ödülleri’nde roman dalında ödül kazandıran eser, Netflix dizisi oldu.

“Dil ve konuşma yoluyla, zihinden zihne bulaşan bir delilik salgınının alt üst ettiği dünyada, gizemli bir şekilde bu hastalıktan etkilenmeyen tek kişi, eski bir dil bilimci olan Murat Siyavuş’tur. Acımasızlığıyla ünlü Salgınla Mücadele Kurumu tarafından arandığını öğrenen Murat, saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul’un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”sının sırrının peşine düşmek zorunda kalır…”

Fatma / Dizi

Ölümlü Dünya, Kavak Yelleri ve Küçük Sırlar gibi yapımlarla tanınan Başak Abacıgil tarafından hayata geçirilen FatmaÖzgür Önürme tarafından yazıldı.

“Fatma sıradan bir temizlikçidir. Kocası Zafer hapisten çıktıktan bir süre sonra ortadan kaybolur. Zafer’i aramaya koyulan Fatma ise bu sırada beklenmedik bir cinayet işler. Zafer’in karanlık bağlantılarının bu cinayeti öğrenmesiyle, Fatma’nın hayatta kalmak için öldürmeye devam etmekten başka çaresi kalmaz. Bu durum, Fatma için bugüne kadar yaşadığı her şeyin intikamını alabileceği bir ritüel haline gelir. Fatma artık bir yandan koca dünyaya sığdıramadığı masum oğlunun öcünü almak isteyen bir anne, diğer yandan işlediği her cinayette kimsenin kendisinden şüphelenmediği bir “temizlikçi kadın” olarak hayata devam eder ve kocasını aramaya başlar.”

Şimdiki Aklım Olsaydı / Dizi

Şimdiki Aklım Olsaydı, şu sıralar Babil dizisi ile gündemde olan Şahsiyet, Çukur, Fi, İçerde gibi işlerin altında imzası olan Ay Yapım tarafından geliştirildi. Yaratıcılığını Ece Yörenç‘in yaptığı, yönetmenliğini Umut Aral ile birlikte Çağan Irmak‘ın üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda Özge ÖzpirinçciBirkan SokulluBurak YamantürkElifcan OngurlarAhmet Rıfat ŞungarÜmit Erdil ve Feyyaz Yiğit var.

“Reyhan, Nadir ile olan 10 yıllık evliliği içinde kaybolmuş mutsuz bir kadındır. Evliliğinden, sünnetinden beri tanıdığı kocasından, patlak bir prezervatif sonucu hamile kaldığı 9 yaşındaki ikizlerinden, yaşadığı hayattan en çok da kendinden yorulup fena halde sıkıldığı günün gecesinde, yani 27 Temmuz 2018 saat 20.13’de yüzyılın hatta 500 yılın en güçlü kanlı ay tutulması gerçekleşir ve Reyhan bir mucize eseri on yıl öncesine, hayatının dönüm noktası olan o geceye, yani Nadir’in evlenme teklif ettiği o büyük ana, hem de şimdiki aklıyla geri döner.”

Yarına Tek Bilet / Film

Netflix Türkiye’nin ilk filmi olma özelliğini taşıyan Yarına Tek Bilet, OG Medya yapımcılığında hazırlandı. Filmin kadrosunda Dilan Çiçek Deniz ve Metin Akdülger gibi isimler olacağı tahmin edilirken, filmin yaratıcı koltuğunda ise Ozan Açıktan var.

“Ankara’dan İzmir’e doğru bir yolculuk sırasında birbirine rastlayan iki yabancının romantik hikayesi… İkilinin sürtüşmeyle başlayan ilişkisi, birbirlerini tanıdıkça aslında geçmişe bir sünger çekmek istediklerini fark etmeleri ve kendi gerçekleri ile yüzleşmeye başlamalarıyla farklı bir yola evrilir.”

Exatlon Challenge / Yarışma

Acun Medya tarafından hazırlanan ve 2017 senesinden beri dünya çapında 58 milyon izleyiciye ulaşan yarışma, şimdi Netflix Türkiye’de. Spor ve reality türlerini bir araya getiren Exatlon, yeni versiyonu Exatlon Challenge ile izleyiciyle buluşacak. YouTuber Orkun Işıtmak’ın sunduğu ve Oğuzhan Uğur’un Exatlon Face-Off bölümleriyle yer aldığı yarışma, Türkiye’de 3 Temmuz 2020’de yayına girecek.

Atiye’den haber var: 3. sezon onayı ve 2. sezon yayın tarihi!

Atiye – The Gift isimli dizinin ilk sezonu 27 Aralık 2019’da izleyiciyle buluşmuştu… Netflix’in ikinci yerli yapımında Beren Saat, Mehmet Günsür ve Metin Akdülger gibi oyuncular yer almıştı.

Yapımın 2. sezonunun Eylül 2020 tarihinde yayınlanacağı duyuruldu. Atiye’nin onaylanan 3. sezonu da, final sezonu olacak!

“Muhteşem yazarlara, oyunculara, yönetmenlere ve kamera arkası ekiplere sahibiz. Ülkemizin özgün hikayeleri, bu harika ekiplerin anlatımıyla dünyanın her yerindeki üyelerimiz tarafından büyük bir keyif ve merakla izlenecek. Bu nedenle Türkiye’de daha fazla orijinal içeriğe yatırım yapmaya ve yaratıcı sektörümüz için global bir platform sağlamaya devam etmek istiyoruz.”
-Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam