Serenad Albümü

Serenad Bağcan’ın İlk Solo Albümü: Serenad

Seslenen Adam

Bağcan ailesinin sevilen ve özellikle Fazıl Say ile yaptığı çalışmalarla müzikseverlerin kalbine yerleşen sesi Serenad Bağcan’ın ilk solo albümü “Serenad”, Majör Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. Serenad Bağcan’ın Babama ve genlerime vefa albümü” şeklinde tanımladığı albümde, Fazıl Say, Serter Bağcan ve Savaş Bağcan imzası taşıyan besteler yer alıyor.

Serenad Albumu On Kapak

Müzikseverlerin, Fazıl Say’ın “İlk Şarkılar”, “Yeni Şarkılar”, “Nazım Hikmet Oratoryosu”, “Sait Faik Sahne Eseri”, “Hermiyas – Yunus Sırtındaki Çocuk” eserlerinin solisti olarak tanıdığı Serenad Bağcan’ın ilk solo albümü Serenad”, raflardaki yerini aldı.

 

Yedi şarkıdan oluşan ilk albümünde kendi hayatından, acı-tatlı, birebir yaşadığı ya da şahit olduğu zamanlara ait şarkılara yer veren Bağcan; şarkılarının hayatlara ve yüreklere dokunmasını diliyor.

Sanatçı, albümü dinleyenlerin, aynı ya da benzer şeyleri hissettiklerini, hatta yaşadıklarını anımsayıp kendilerine dair çok fazla şey bulacaklarına inanıyor. “Serenad” albümünde, Fazıl Say’ın “Hasreti Uykularda” ve “Burgazadayım Ben” adlı iki bestesi yer alıyor. Albümün çıkış şarkısı “Pamuk İpliği”, Serenad Bağcan’ın amcası Serter Bağcan’ın imzasını taşırken; “Bülbül”, “Annem” ve “Al Yüreğim Sende Kalsın” adlı eserler ise sanatçının babası Savaş Bağcan’a ait. “Mağusa Türküsü” ise Serenad Bağcan’a gelen yoğun istekler üzerine albümdeki yerini buluyor.

SERENAD BAĞCAN HAKKINDA

Müzikle harmanlanmış bir geçmişe sahip olan Serenad Bağcan, köklü bir müzisyen ailenin ferdidir. Çok küçük yaşlarda topluluklar ile şarkı söylemenin büyüsüne kapılan Bağcan; önce çocuk, sonra gençlik korolarında ve nihayetinde profesyonel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nda yer alarak bu tutkusunu hayata geçirdi. Uzun yıllar Klasik Batı Müziği tarzında eğitim alan Serenad Bağcan, ailesinin geniş perspektifli bir müzik altyapısına sahip olması nedeniyle Türk Halk Müziği eserlerini de başarıyla yorumlamaktadır. Söz konusu iki müzik türünü sentezlemesiyle kendine özgü bir stil yaratan Bağcan, profesyonel müzik yaşantısı boyunca yurt içi ve yurt dışında sayısız konserler verdi. Serenad Bağcan, yolu Fazıl Say ile kesiştikten sonra ise Say’ın; “İlk Şarkılar”, “Yeni

Şarkılar”, “Nazım Hikmet Orotoryosu”, “Sait Faik Sahne Eseri”, “Hermiyas” gibi eserlerine de yorumcu olarak imza attı.

Serenad Bağcan

“SERENAD” ALBÜMÜ HAKKINDA

Düzenlemelerini Ekin Eti’nin yaptığı “Serenad” albümünde Bağcan’a birbirinden yetenekli müzisyenler eşlik ediyor. Kemanda Çağlar Haznedaroğlu ve Kerem Berkalp’in, viyolada Öykü Koçoğlu’nun, çelloda Erman İmayhan’ın, klasik gitarda Serkan Ölçer’in, perküsyonda Türker Çolak’ın, meyde Gürkan Çakmak’ın, buzukide Altuğ Öncü, çağlamada Salih Korkut Peker’in yer aldığı albümde akordeonda Ece Torun Ölçer, flemenko gitar ve gitarlarda ise Murat Usanmaz bulunuyor. Borusan Yaylı Sazlar Dörtlüsü üyeleri; Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’ın yanı sıra keyboardda Ekin Eti’nin, kanunda Hakan Güngör’ün, kemençede Derya Türkan’ın bulunduğu albümün keman düzenlemeleri ise Çağlar Haznedaroğlu’na ait.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam