oscar

En İyi Uluslararası Film 2022 Oscar’ında Son 15 Film!

Ayşe Aslıhan

Bu yıl 94. kez düzenlenecek olan Akademi Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film kategorisinde son 15 ‘e kalan yapımlar belli oldu.

Akademi Ödülleri veya popüler adıyla Oscar ödülleri, film endüstrisindeki sanatsal ve teknik başarılara verilen ödüllerdir. Ödüller, Kaliforniya merkezli Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından yılda bir kez sahiplerine teslim olur. Ayrıca akademi üyelerinin oylarıyla verilen ödüller, sinema dünyasında uluslararası bir başarı göstergesi olarak kabul edilir.

Fakat bir filmin Oscar’a aday gösterilebilmesi için 40 dakikadan uzun olması gereklidir. Ayrıca ABD-Los Angeles ili sınırları içinde en az bir kere sinemada paralı gösterimi olmuş olmalıdır. Son olarak o gösterimin de özellikle en az bir hafta sürmüş olması şartı vardır.

94. kez ekrana gelecek olan Oscar’ın en iyilerinde artık son 15 film belli oldu. Türkiye’nin aday adayı olan Semih Kaplanoğlu imzalı Bağlılık Hasan listeye giremedi.

Bu yıl Cannes Film Festivali’nde Palme d’Or ödülünü kazanan Julia Ducournau imzalı Titane ise listeye giremeyen çarpıcı yapımlardan oldu.

Kısacası oldukça heyecanlı bir bekleyiş söz konusu!

İŞTE SON 15 ‘E GİREN FİLMLER!

WiffleGif

Avusturya, “Great Freedom”
Belçika, “Playground”
Butan, “Lunana: A Yak in the Classroom”
Danimarka, “Flee”
Finlandiya, “Compartment No. 6”
Almanya, “I’m Your Man”
İzlanda, “Lamb”
İran, “A Hero”
İtalya, “The Hand of God”
Japonya, “Drive My Car”
Kosova, “Hive”
Meksika, “Prayers for the Stolen”
Norveç, “The Worst Person in the World”
Panama, “Plaza Catedral”
İspanya, “The Good Boss”

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam