film

2022’ye Girerken: Yılbaşı Temalı 5 Film!

Cansu Özer

Yeni yıl yaklaşıyor… Pek çoğumuz yılbaşı gecesi parti yapmayı, eğlenmeyi tercih etse de sakin bir yılbaşı gecesi geçirmek isteyenler de var. Onlar için film izlemek de oldukça keyifli bir seçenek. Eğer siz de böyle bir yılbaşı planlıyorsanız karşınızda yılbaşı temalı filmler!

Dikkat: Bu liste bolca klişe içerir!

Tokyo Godfathers

yılbaşı temalı filmler

Bir Noel arifesinde orta yaşlı alkolik Gin, travesti Hana ve evinden kaçmış bir lise öğrencisi Miyuki isimli üç evsiz çöpleri karıştırırken bir bebek bulurlar. Her zaman anne olmanın hayalini kuran Hana bebeğin Tanrı tarafından kendilerine gönderilen bir hediye olduğuna inanmaktadır. Diğerlerini de bebeğe bakmak ve bebeğin ailesini bulmak üzere ikna eder.

Üç evsiz vaftiz babası, bir yanda Tokyo’nun sokaklarında bebeğin ailesini ararken bir taraftan da kendi geçmişleri ile yüzleşecekleri olaylarla karşılaşırlar.

The Polar Express

yılbaşı temalı filmler

Geçirdiği Noel’ler nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. İnancını sorguladığı için gideceği yere varmak onun için çok da heyecan uyandırıcı değildir. Ancak trenin içi kesinlikle öyledir. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba’nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu’na doğru yol almaktadır. Yılbaşı temalı filmler deyince ilk akla gelenlerden!

 

Home Alone

O bir küüült, o biiiir efsane o biiiir öhö öhö! Yılbaşı temalı filmler listesi olur da Home Alone olmaz mı? Ben kısaca konusunu yazacağım ama hepinizin bildiğinden hiç süphem yok.

Ailesini pek sevmeyen Kevin aldığı ceza üzerine geceyi evlerinin çatı katında geçirir. Ertesi gün yatağında uyandığında ailesinin evde olmadığını, tatile giderken onu unuttuklarını fark eder. Başta panikleyen Kevin bunun fırsat olduğunu çok geçmeden anlar ve yalnızlığın keyfini çıkarır. Fakat bu arada eve gözlerini dikmiş olan 2 hırsızı evden uzaklaştırmak artık Kevin’a düşmüştür.

Bridget Jones’s Diary

yılbaşı temalı filmler

Otuzlarının başlarındaki Bridget Jones, yeni yılla birlikte artık hayatında bir şeyleri değiştirmeye karar verir. Sigarayı bırakmayı, kilo vermeyi ve hayatının erkeğini bulmayı aklına koyar. Böylece bir günlük tutmaya başlar.

It’s a Wonderful Life

Üst üste gelen olaylar yüzünden iş adamı George Bailey intiharın eşiğine gelmiştir ve köprünün kenarında sallanmaktadır. Tam o sırada Clarence adlı ‘koruyucu melek’ belirir.  George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için George’a küçük bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyunda George eski hayatına geri dönecektir.  Ancak George, hayatındaki insanların George’la hiç tanışmamış olsalardı ne şekilde bir hayat süreceklerini görecektir. Bu sıradışı deneyim sonucunda George iyi niyetinden dolayı ne kadar çok insana yardım ettiğini anlar. Hayatının değerinin farkına varır.

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam