film

Pazar Günü Ne İzlesem Diye Düşünenlere Film Önerileri!

Cansu Özer

Hafta sonu geldi çattı. Tatil günlerinde ne izlesem diye düşünenler için işte karşınızda birbirinden sağlam film önerileri.

Karma Türkiye iyi hafta sonları diler!

Kefernahum

Nadine Labaki’nin yönettiği Lübnan yapımı 2018 çıkışlı dram filmi Kefernahum, bize küçük bir çocuk olan Zain’in gözünden Lübnan sokaklarını, sefaleti, göçmen ve çocuk işçi sorununu anlatıyor. Üstelik oyuncu kadrosu da tamamen amatör ve göçmen çocuklardan oluşuyor. Anlatmak istediğini yalın bir dille ifade eden bu film boğazınızda bir yumru oluşturacak türden.

Jagten

Lucas, 40’lı yaşlarda, geçirdiği zorlu boşanma dönemini atlatmaya çalışan bir anaokulu öğretmenidir. Bir yandan oğlunun velayeti için mücadele ederken bir yandan da hayatını düzene koymaya çalışır. Fakat birden, öylesine söylenmiş bir yalan ile her şeyi alt üst olur. Lucas gerçeği bilen iki kişiden biri olarak doğru olanı anlatabilmek için zorlu bir mücadelenin içine girer. Onur Savaşı, kitle psikolojisinin yıkıcı etkileri üzerine bir başyapıt. Mads Mikkelsen‘ın muhteşem oyunculuğu ve sağlam sahneleriyle mutlaka izlemeniz gereken bir film.

Green Book

Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley konser turuna çıkacaktır. Ünlü müzisyen tur kapsamında Manhattan’dan güneye doğru birçok yere gidecektir. Kendisi ile şehir şehir gezecek bir şoför arayışında olan Shirley, bir süredir işsiz olan Tony ile anlaşır. Tony, yolculuk sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için “The Green Book” isimli kılavuzun yardımına başvurur. Film aynı zamanda 2018 En İyi Film Oscar’ını da kazandı. Irkçılık sorununu ele alan bu yapım yer yer gülümsetmeyi başarırken yine de sizi hüzünlendirecek.

Nocturnal Animals

Susan Morrow, bir gün posta kutusunda eski eşinin hiç yayımlanmamış olan ilk romanının taslağını bulur. Eski eşi kendisinin fikrini sormaktadır. Eski kocasının yazdığı romanı okurken, kendisini aile tatili şiddete dönüşen bir matematik profesörü olan Tony Hastings’in kurgusal hayatında bulur. Başrollerini Amy Adams ve Jake Gyllenhaal‘ın bulunduğu bu ilginç intikam hikayesini izlediğinize pişman olmayacaksınız. Konu film önerileri olduğunda aklınıza ilk gelen filmlerden biri olacak.

Funny Games

Anne, George ve oğulları Georgie, şehirden uzak bir göl evine tatil amacıyla gelirler. Bu evde musallat olan ve nereden geldikleri belli olmayan iki genç, tatillerini cehenneme çevirecektir. Michael Haneke’nin burjuvazi eleştirisine, olağan şiddete bambaşka ve rahatsız edici bir bakış açısı kazandırdığı film izleyenin psikolojisiyle oynayacak türden.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam