açlık oyunları

Açlık Oyunları’nın Öncesini Öğrenmeye Hazır Mısınız?

Cansu Özer

Yeni Açlık Oyunları filminin çekim tarihi belli oldu. The Ballad of Songbirds And Snakes (Kuşların ve Yılanların Şarkısı) adıyla vizyona girecek olan yapımın çekimleri 2022’de başlayacak.

Suzanne Collins‘in kaleme aldığı Açlık Oyunları serisi hem edebiyat hem sinema dünyasına damgasını vurmuştu. 2008 yılında yayımlanmaya başlayan seri çok satanlar listesinde uzunca bir süre kaldı. Böyle bir başarıyı kaçırmak istemeyen Lionsgate şirketi ise 2009 yılında yayın haklarını satın aldı ve serinin ilk filmini 2012 yılında vizyona soktu. Başrolünde Jennifer Lawrence‘ın bulunduğu filmler gişede büyük bir başarı yakaladı. Hatta yapımcılar seri üç kitap olmasına rağmen son kitabı ikiye bölerek dört film haline getirdiler. Böyle bir başarıdan sonra serinin devam edeceğini tahmin etmek çok da zor olmamalı.

Beklenen gerçekleşti ve Suzanne Collins 2019 yılında Açlık Oyunları serisi için yeni bir roman yazdığını duyurdu. Bizi serinin geçmişine götürecek olan bu yeni kitap henüz daha yayımlanmadan Lionsgate şirketinden, kitabı filme aktarmak için merakla bekledikleri açıklaması gelmişti.

Kuşların Ve Yılanların Şarkısı İle Başkan Snow’u Tanıyalım!

Kuşların ve Yılanların Şarkısı

19 Mayıs 2020 tarihinde DEX Kitap tarafından dilimize çevrilen kitap ile Başkan Snow‘un gençliğine gidiyoruz. Başkent’le mıntıkalar arasındaki savaş son bulduktan sonra Panem’in yeniden kurulduğu günlerde 10. Açlık Oyunları’ndayız. 18 yaşındaki Cornellius’un ailesinden savaş sonrasında geriye sadece zekası kalmıştır. Mentor olarak seçildiği oyunlarda ise mentorluk edeceği kişi 12. Mıntıka’dandır ve oldukça fakirdir. Kızla tanıştığı andan itibaren her şey değişiyor ve destansı bir hikayeye tanık oluyoruz.

Genç Snow’un hikayesine odaklanan bu yeni filmin yönetmenliğini de serinin diğer üç filmini yöneten Francis Lawrence üstleniyor. Senarist koltuğunda olan isim ise ana seride Ateşi Yakalamak filminin de senaryosunu yazan Michael Arndt. Bu ikili tartışmasız serinin en iyi filmini çıkartmıştı. Bu da beklentileri epey yükseltti. Pandemi nedeniyle hazırlık ve çekim süreçlerinden gecikmeler yaşansa da tarihler yavaş yavaş netleşiyor. 2022 yılında çekimlerine başlanacak olan filmin 2023 sonlarında veya 2024 yılının başlarında vizyona girmesi bekleniyor.

Siz kitabı okudunuz mu? Sizce bu film ana serinin başarısını yakalayabilecek mi?

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam