Jennifer Lawrance

Jennifer Lawrence’ın İzlemeniz Gereken 10 Filmi

Ayşe Aslıhan

Güzeller güzeli oyuncu, tam adıyla Jennifer Shrader Lawrence, henüz 30 yaşındayken kariyerine öyle çok ödül ve film sığdırdı ki…

15 Ağustos 1990 yılında Kentucky, ABD’de doğan Lawrence, liseden 2 yıl erken mezun olarak oyunculuk kariyerine başladı. Küçük rollerin ardından, Debra Granik‘in yönettiği Winter’s Bone filminde baş rolde yer aldı ve bu performansı ile Akademi Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü‘ne aday oldu ve aynı zamanda bu filmdeki performansı ona içinde NBR ödülü de dahil olmak üzere 7 ödül kazandırdı!

Oyunculuğun daha ilk yıllarında bile oldukça başarılıydı.

2011’de ise X-Men: First Class filminde şekil değiştiren karakter Mystique rolünü canlandırdı. Lawrence’a asıl büyük ünü getiren, gişede 600 milyon dolardan fazla kazanan Açlık Oyunları‘nda Katniss Everdeen karakterini canlandırması oldu…

Başka hangi filmlerde, hangi başarılara imza attığını biliyor musunuz? Gelin, birlikte inceleyelim.

1- Umut Işığım – Silver Linings Playbook

Jennifer Lawrence ile 8 dalda Oscar adaylığı olan ve Jennifer Lawrence’a müthiş performansı ile En İyi Kadın Oyuncu Oscarını kazandıran Umut Işığım isimli film, çok sevilen bir yapım oldu. Filmin konusu ise şöyle; Pat Salitano (Bradley Cooper), değer verdiği her şeyi bir günde kaybetmiş olan eski bir tarih öğretmenidir. Pat, bir gün bir patlama yaşar ve mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra amacı, hayatını düzene koyup işini geri almak ve karısı Nikki’yi bu sayede geri kazanmaktır. Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte aile dostu Tiffany (Jennifer Lawrence) ile karşılaşan Pat, eski eşine ulaşmak amacıyla genç kadınla yakınlaşır. Bir iyilik karşılığı Pat’e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak ve yeni bir kapı açacaktır.

2- Gerçeğin Parçaları – Winter’s Bone 

https://www.youtube.com/watch?v=ZFRlNnOGtRw

17 yaşındaki Ree Dolly (Jennifer Lawrence), iki küçük kardeşine ve hasta annesine bakmaktadır. Rae, çok genç yaşta hayatla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Akıl sağlığı yerinde olmayan annesine bakmanın dışında, bir de kayıp olan uyuşturucu müptelası babasını aramaktadır.

3- Açlık Oyunları – The Hunger Games

Capitol’ün etrafında bir hat boyunca sıralanmış 12 bölge bulunmaktadır. Capitol yönetimi şiddetli ve acımasızdır. Bölgeler, her yıl yapılan Açlık Oyunları’na katılmak zorundadır. Her bölge yarışma için yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve kız çocuğu göndermek durumundadır. 16 yaşındaki Katniss Everdeen, annesi ve küçük kız kardeşi ile yaşamaktadır. Oyunlarda kız kardeşinin yerine gönüllü olarak Açlık Oyunları’na katılır. Kız kardeşi için hayatta kalma mücadelesi verecektir. Ancak hayatta kalmak için bu mücadeleyi kazanmalıdır.

4- Anne! – Mother!

Genç bir kadın (Jennifer Lawrence) ve çok iyi bir şair olan kocası (Javier Bardem), gözlerden uzak bir kır evinde yaşamaktadır. Bu ikilinin çok sakin bir yaşamı vardır. Ancak bu sakin hayat, evlerine gelen bir çift (Ed Harris ve Michelle Pfeiffer) yüzünden tepetaklak olur.

5- Sokağın Sonundaki Ev – House at the End of the Street

Taze bir başlangıç yapmak isteyen yeni boşanmış Sarah (Elisabeth Shue) ve kızı Elissa (Jennifer Lawrence), küçük bir kasabada istedikleri evi bulurlar. Sarah ve Elissa, açıklanamayan olaylar yaşanmaya başladığında kasabanın bir sırrın gölgesinde olduğunu fark ederler. Yıllar önce yan taraftaki evde bir kız çocuğu ailesini yataklarında uyurken öldürmüş, sonrasında kayıplara karışmış, arkada yaşayan tek kişi olarak ağabeyi Ryan (Max Thieriot)’ı bırakmıştır.

6- Kızıl Serçe – Red Sparrow 

En iyi Jennifer Lawrence filmleri arasında gösterilen yapım, dünya çapında 151,6 milyon dolar hasılat yaptı!

Ailesini çok seven Dominika’nın (Jennifer Lawrence) en büyük tutkusu baledir. Ancak geçirdiği kaza yüzünden baleyi bırakmak zorunda kalır. Genç kadının geleceğe dair planları yok olmuştur. Bir süre sonra kendisi gibi yetenekli kişilere bedenlerini ve zihinlerini bir silah olarak kullanmayı öğreten gizli örgüt Sparrow Okulu’na katılır. Dominika, bu zorlu ve değişik eğitimi bitiren en tehlikeli kişi olur.

7- Joy

Jennifer Lawrence denildiğinde hemen akla gelen Joy, Miracle Mop’un mucidi ve Ingenious Designs’in kurucusu olan Joy Mangano’nun tek başına üç çocuğuyla birlikte verdiği mücadeleyi komediyle harmanlayarak sürükleyici bir şekilde anlatıyor. Dünya çapında 101,1 milyon dolar hasılat elde eden filmde Jennifer Lawrence’ın yanı sıra Robert De Niro ve Bradley Cooper da rol alıyor.

8- Uzay Yolcuları – Passengers

Bu film, dünya genelinde 303,1 milyon dolar hasılat yaptı!

İçinde binlerce kişiyi taşıyan yıldız gemisi Avalon, “Homestead Kolonisi” olarak bilinen uzak bir koloni gezegenine 120 yıl sürecek bir seyahat yapmaktadır. Yolcular ve tüm mürettebat hibernasyon kapsüllerinde uyumaktadır, ancak gemi büyük bir asteroid alanından geçerken gemi kalkanında aşırı yüklenme olur ve bir arıza meydana gelir. Bu arıza nedeniyle geminin yolcularından biri olan Jim Preston (Chris Pratt) uyanması gereken zamandan 90 yıl önce uyanır.

9- Poker Evi – The Poker House

Film, iki küçük kız kardeşini annesinin genelevinde yetiştiren genç bir kızın hayatını anlatmaktadır. Hikaye ise filmin yönetmeni Lori Petty’nin 1970’lerin ortalarında kendi hayatından esinlenerek yazılmıştır.

10- Serena

1929 yılında geçen film, Kuzey Carolina’ya yerleşmek için yaşadıkları Boston kentinden ayrılan genç çift George Pemberton (Bradley Cooper) ve Serena Pemberton’ın (Jennifer Lawrence) hikayesine odaklanıyor. Kitaptan sinemaya uyarlanan filmin yönetmenliğini ise Susanne Bier üstleniyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam